Wie de video heeft gemist waarin Special Forces van Amerika jou meenemen op missie in Afghanistan moet dat zeker nog even checken. De beelden laten zien dat een leger zo sterk is als zijn soldaten. Toch blijft goede uitrusting noodzakelijk om de veiligheid van de troepen te vergroten. Het Amerikaanse leger is daarom continu bezig oorlogsvoering te optimaliseren. Zo hebben we al eens een artikel geplaatst over de derde arm. Nu wil de sterkste strijdkracht op aarde ook virtual reality inzetten. Microsoft heeft net een tweejarig contract van 480 miljoen afgesloten om 100.000 HoloLens-apparaten te leveren aan het Amerikaanse leger.

HoloLens

De eerste oplage van de Microsoft Hololens komt uit 2015. De bril vervaagt de kloof tussen realiteit en virtueel. Na uitgebreid onderzoek heeft het Amerikaanse leger geconcludeerd dat van alle apparaten op de markt, de HoloLens het meest geschikt is voor militaire doeleinden. De bril biedt ondersteuning tijdens training en op het slagveld. Voor trainingsdoeleinden simuleert de software mondingsvlam en explosies. Ook kan het een virtuele omgeving creëren voor training met bijvoorbeeld de FGM-148 Javelin.

Hololens leger gewoonvoorhem 2

In het veld

De HoloLens wordt bevestigt over de helm. De software helpt soldaten mogelijk met het constateren van vijanden, extra visuele ondersteuning vanuit de lucht (door middel van een drone) en sneller doorvoeren van commando’s. Je kan zelf met de virtuele bril aan de slag voor 5.489 euro, Javelin niet bij ingegrepen.