Voor het geval je het nog niet doorhad: het is vandaag 1 april. Dé dag van het jaar waarop we normaal met elkaar aan het schaterlachen zijn. Grote kans echter dat jij dit jaar iets minder goedgehumeurd bent. Dat kan alles komen door het lange thuiszitten zonder vrienden. Vanaf vandaag zijn er echter toch een flink aantal lachmomenten bijgekomen: alle seizoenen van Community staan nu namelijk op Netflix.

Community op Netflix

Community draait om een community college. Dit is een openbare school voor hoger onderwijs, waar oudere studenten er ook voor kiezen om een studie te volgen of af te ronden. Hoofdpersoon Jeff is ontslagen als advocaat en zijn rechten zijn ingetrokken, nadat aan het licht is gekomen dat hij nooit een rechtmatige diploma heeft behaald. Hij kiest er er daarom voor om alsnog een studie te volgen. Op zijn community college ontmoet hij de aantrekkelijke Britta, waar hij als een blok voor valt. Om haar aandacht te krijgen improviseert Jeff het feit dat hij een studiegroep leidt op de school. Niets is echter minder waar, maar het kwaad is al geschied. Al gauw duikt er een gevarieerde groep aan uiteenlopende karakters op, die allemaal onderdeel willen uitmaken van de studiegroep. Rondom die studiegroep en de deelnemers gaat Community.

Community

Komedieseries

De serie doet sterk denken aan series als Parks and Recreation, The Office en The Good Place. Dit komt door het feit dat Community gaat over een groep totaal verschillende personen die samen in gekke en bizarre situaties belanden. Liefhebbers van het komediegenre konden al langer opgelucht ademhalen bij het aanbod van Netflix. Zo staan er 10 komediefilms op Netflix die geheid voor een avondje slappe lach bezorgen.

Creatief brein achter Community

In het geval van Community hoef je je ook niet te vervelen. De 6 seizoenen zijn goed voor maar liefst 110 (!) afleveringen. Deze afleveringen zijn ontzettend divers van elkaar en lijken soms in niets op hun voorganger. Dit sluit aan bij de vreemde en unieke manier die bedenker Dan Harmon er op nahoudt. Harmon is ook het brein achter het populaire Rick & Morty. Vanaf vandaag is de serie op Netflix te zien en nee, dat is geen grap.