Whisky, wij mannen kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Van de speciale Game of Thrones whisky collectie tot een van de duurste Japanse whisky’s ooit. Elk hebben ze hun eigen smaak en tonen, maar toch blijven we continu op zoek naar die ene scotch die onze smaakpapillen naar een nieuwe vorm van extase brengen. En die hebben wij nu gevonden! Het befaamde whiskymerk Highland Park heeft namelijk twee speciale Single Cask bottelingen voor Nederland uitgebracht.

Een ongekende Single Cask

Voor beide Single Cask bottelingen is de whisky eerst 15 jaar gerijpt in first-fill sherry vaten van Europees eikenhout en vervolgens gebotteld op vatsterkte. Met als resultaat een prachtig donkere, natuurlijke vatgedreven kleur met een karakteristiek smaakprofiel dat de Highland Park liefhebber zeker aan zal spreken. Zo hebben ze een whisky gemaakt speciaal voor ‘The Netherlands’, maar ook een whisky speciaal voor ‘Dutch Flagship Stores’.

Highland_Mark

 

The Netherlands series

Van deze whisky zijn er maar slechts 587 flessen van geproduceerd. Deze variant laat florale tonen en donker fruit naar voren komen en is licht rokerig. Het betreft een fles van 700 ml in een jute zak met gedetailleerde vatinformatie. Het alcoholpercentage ligt op de 57,3% voor een prijs van € 179,95.

20142_Highland-Park_The_Netherlands_Single-Cask-bottle-&-hessian-bag copy_compressed

Dutch Flagship Stores series

Van deze whisky zijn er maar slechts 628 flessen van geproduceerd. Deze variant laat zich kennen door tonen van donkere chocolade, gember en een subtiele aromatische turfrook. Het betreft een fles van 700 ml in een jute zak met gedetailleerde vatinformatie. Het alcoholpercentage ligt wel wat hoger, namelijk 58,2% voor een prijs van € 179,95.

Highland Park EINDELIJK GUCCI

Het prestigieuze Highland Park

Highland Park is zo’n heerlijk prestigieus whiskymerk waar wij als liefhebbers ontzettend blij van worden. Telkens weer weten ze ons te verrassen met een pure doch fruitige whiskysmaak. Heerlijk voor diverse gelegenheden, waarbij wij mannen gewoon even puur tot rust willen komen. Een dikke Cubaanse, een heerlijk glas Highland Park on the rocks en jouw dag kan niet meer stuk.

De flessen zijn verkrijgbaar bij de betere zelfstandige slijters in Nederland en zoals de naam al weggeeft, de Nederlandse Highland Park Flagship stores. Voor meer informatie, ga naar www.highlandparkwhisky.nl.