Heb je je ooit afgevraagd wat de duurste Japanse whisky ooit is? Wij hebben antwoord op jouw nogal specifieke vraag. De duurste whisky uit Japan kost zo’n 3 ton waard. Dus wat gaat het worden: dat nieuwe huis, of deze epische whiskyfles? Juist ja, laat die keuzestress maar achterwege, want deze Japanse whisky wil jij hebben.

Duurste Japanse whisky ooit

Bij een veiling van het alom bekende veilingshuis Sotheby’s in Hong Kong werd deze drank geveild. Het is alweer een jaartje geleden: in 2018. Nog steeds is de Japanse whisky door geen andere fles overtroffen in prijs. De veiling was specifiek gefocust op wijn en andere dranken. De kans was dus groot dat de deelnemers een flink bedrag voor een fles over hebben. Dit bleek zeker waar te zijn. Er werd namelijk geschat dat de verkoop van deze Japanse whisky een bedrag van tussen de 90.000 dollar en 140.000 dollar op zou brengen. Uiteindelijk ging de fles voor net iets minder dan 3 ton over de toonbank. Hij leverde namelijk 297.700 dollar op. De nieuwe eigenaar van de whisky is niet bekend. Wel weten we dat hij een van de gelukkige bezitters is van een zeldzame fles. Er zijn namelijk slechts 50 flessen van gemaakt in 2011.

japanse whisky

Japanse whisky

De whisky in kwestie is er eentje van het merk Yamazaki. Het gaat om een fles die 50 jaar gerijpt is en afkomstig is uit 2011. Paul Wong, specialist van Sotheby’s in Azië zegt: We zijn ontzettend blij met dit nieuwe record. “De hoogste prijs die ooit is ontvangen voor één fles Japanse whisky.” Japanse whisky is de laatste jaren bezig met een opmars qua populariteit. Het vorige record van de duurste Japanse whisky ging voor de helft van de prijs van deze fles weg. Die fles koste ‘slechts’ 129.000 dollar. Nog steeds geen bedrag om je voor te schamen.

Gewoonvoorhem Whisky Essentials