Gear

Waarom gaat de levering van de PlayStation 5 zo moeizaam?

PlayStation 5

We weten inmiddels allemaal dat het bemachtigen van een PlayStation 5 bijna onmogelijk is, maar waarom? Wat gaat er mis bij het produceren? Ga er maar voor zitten, want er is een behoorlijke uitleg nodig om dit goed te praten.

Chip tekort voor de PlayStation 5

Computers, telefoons, consoles en zelfs auto’s maken allemaal gebruik van bepaalde chips. Deze chips worden gebruikt voor het doorgeven of juist verwerken van gegeven informatie. Door dat iedereen thuis moest werken kwam er in begin vorige winter een gigantische vraag naar laptops, computers, telefoons en consoles. Doordat de vraag zo groot werd is er heel veel verkocht en er dus een chip-tekort ontstond. Hierdoor is er dus ook een gigantische druk op de producenten komen te staan om alles en iedereen te bevoorraden. Al helemaal nu er maar heel erg weinig chipfabrikanten actief zijn. Heel vervelend allemaal dat het nu dus ten kosten gaat van jouw PlayStation 5.

Helaas heeft de voorman van Sony ook al laten weten dat de toekomst er ietwat somber uit ziet. Hij verwacht namelijk niet dat de problemen snel opgelost zullen zijn. Hij denkt dat zelfs rondom kerst er nog maar weinig PlayStation 5’s onder de boom kunnen gaan liggen. Dus wanneer de tekorten op worden gelost en er een beschikbaar is voor iedereen weten we helaas nog niet.

Wat weten we wel?

In ieder geval dat Gran Turismo 7 niet meer uitkomt dit jaar. Balen. De CEO zegt, wat inmiddels al een tijdje duidelijk is, dat de vraag groter is dan het aanbod. Niet alleen dat, maar ook fouten bij de productie werken tegen. Het zal uiteindelijk beter gaan, ze zijn namelijk bezig met extra productie en proberen uiteraard zo snel mogelijk alle tekorten op te lossen. In de tussentijd blijft het dan toch handig om af en toe even bij Bol.com of Coolblue te kijken, want ze komen soms wel binnen, maar in beperkte oplage. Wanneer een PlayStation 5 te koop is, is nog niet zeker, maar met een beetje geduld kom je al heel ver.