Overal zijn ze uitverkocht, zowel in winkels als op het internet. Geen PlayStation 5 is te koop, tenzij je bereid bent de hoofdprijs er voor neer te leggen wanneer iemand hem doorverkoopt. Opzoek naar een PlayStation 5? Dan brengen wij slecht nieuws, je zult geduld moeten hebben… Veel geduld.

Waarom is er geen PlayStation 5 te koop?

Dat is simpel: de vraag is vele malen groter dan het aanbod. Door eerdere verpakkingsfouten van de PlayStation 5 kan AMD niet voldoen aan de gevraagde hoeveelheid. Hierdoor is er een tekort ontstaan aan microprocessoren en videokaarten die je terug vind in je PS5. De productieafdeling van AMD kan niet genoeg produceren om de problemen op dit moment op te lossen. Een PlayStation 5 heeft wel meer nadelen, maar geen enkel zo groot als het leveringsprobleem. Ondanks dat het met AMD zelf geweldig gaat door de verkoop van processoren en videokaarten (blijk uit financiƫle cijfers), krijgen ze de onderdelen van de PS5 maar niet op de rit.

De vijfde editie van de console laat dus nog even op zich wachten voor het grote publiek. Geduld is een schone zaak.

PLayStation 5 weer leverbaar

De oplossing voor het tekort

Lisa Su (CEO van AMD) heeft laten weten dat er moment gewerkt wordt aan een oplossing. AMD is druk bezig met het opzetten van een nieuwe productielijn waardoor de productiecapaciteit enorm omhoog gaat. Sony en AMD hopen in de tweede helft van 2021 de tekorten verholpen te hebben genoeg te produceren zodat er voor iedereen een PlayStation 5 te koop is. Helaas zullen de die-hard gamers nog even wachten voordat zij ergens een PlayStation 5 te koop zullen zien.

Ondanks het sombere vooruitzicht is het niet compleet hopeloos om regelmatig op het internet te blijven kijken. Het klopt dat er leveringsproblemen zijn, maar dat betekent niet dat er helemaal niks geproduceerd wordt. Er blijven toch ladingen binnen komen. Schrijf je bijvoorbeeld in bij een aantal webwinkels zodat je op de hoogte blijft en wellicht, wanneer de tijd rijp is, een PlayStation 5 kan scoren.