Meneer Gates is een van de rijkste mensen op aarde, maar wat is het vermogen van Bill Gates nou eigenlijk? Met die vraag in gedachte gingen wij ‘op onderzoek uit’, want als oprichter van Microsoft zal je vast bakken met geld verdienen.

Het vermogen van Bill Gates

Hij is inmiddels al jaren een van de grootste namen in de tech wereld: Bill Gates, de man achter Microsoft. Inmiddels is hij al 65-jaar oud en heeft hij dus ook flink aan zijn ‘pensioen’ kunnen werken. Want als je zijn bankrekening zou zien valt je mond er van open. Dat werken in zijn branche goed verdiend is al jaren geen geheim meer, maar het vermogen van Bill Gates is zelfs voor die norm bizar hoog. Het is daarom ook geen wonder dat hij een van de rijkste personen op onze planeet is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bill Gates (@thisisbillgates)

Met het oprichten van Microsoft (wat hij in 1975 al deed) heeft Bill Gates tot nu toe zo’n 146 miljard dollar verdiend. Het vermogen van Bill Gates is dus niet zo hoog als dat van Elon Musk, maar wij denken dat je met 146 miljard ook prima uit de voeten kan. Geen slechte verdienste dus voor iemand die stopte met zijn studie aan Harvard.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bill Gates (@thisisbillgates)

Hedendaagse Gates

Op 3 mei heeft hij samen met zijn vrouw aangekondigd dat ze gaan scheiden. Of dit ook grote impact zal hebben op het vermogen van Bill Gates durven we niet te zeggen, hopelijk wordt het in ieder geval geen Jeff Bezos verhaal, want zijn scheiding kostte hem maar liefst 38 miljard dollar (!). Al was dat ‘maar’ een kwart van zijn totale vermogen. Gates en zijn ex-vrouw blijven al het werk dat zij verrichten voor goede doelen wel voortzetten. Alleen hebben ze het idee dat zij niet meer kunnen groeien in hun relatie, daarom komt deze tot een eind.