Food & Drinks

Het perfecte paasontbijt: Whisky wentelteefjes

recept wentelteefjes met whisky

Als je tijdens het paasontbijt hoge ogen wil gooien hebben wij het ideale recept voor jou. Zo zet jij iets lekkers, maar ook wat unieks op tafel. Want laten we eerlijk zijn. Hoe kun je de dag beter beginnen dan met wentelteefjes en een flinke scheut godendrank?

Whisky wentelteefjes

Je wil tijdens het paasontbijt natuurlijk wel met een leuk en uniek gerecht komen, daar zijn wentelteefjes met whisky het perfecte plan voor. En om alvast als bonus uit te delen: je kan iedereen verbazen met jouw kennis als je ze de herkomst van wentelteefjes vertelt. Het was namelijk een manier om oud (maar niet beschimmeld) brood weer lekker en eetbaar te maken, maar dan mist de alcohol natuurlijk nog. Zorg er om ieder geval wel voor dat je niet je beste whisky er doorheen gooit, want dat is zonde.

Recept voor wentelteefjes met whisky

Goed, om te beginnen heb je brood, ei, melk, whisky (kan je ook weg laten, maar dan worden het saaie normale wentelteefjes), vanillesuiker, kaneel, boter en bakpoeder. Voeg alle ingrediënten (behalve het brood en de boter) in een kom of diep bord en mix dit goed zodat er geen klontjes meer in zitten, want dat zou je whisky wentelteefjes compleet verpesten. Zodra je de mix klaar hebt is het tijd om met het brood bezig te gaan. Het lekkerst is om de korsten van het brood er af te snijden, maar dat is een voorkeur. Je doet wat boter in de pan, dipt je broodjes in de mix en legt ze erin. Hoe lang ze in de pan moeten verschilt, maar zorg dat ze een beetje krokant worden.

Als kers op de taart giet je nog een klein beetje whisky over de wentelteefjes heen en doe je er wat poedersuiker op, maar je kan er ook slagroom bij maken, maar daar hebben we weer een ander uitgebreid artikel over. Zo kan jij iedereen versteld doen staan tijdens het paasontbijt.