Mensen hebben tijd, veel tijd, de laatste maanden. Dus wat doe je dan? Juist, je zoekt naar vermaak. Zo ook deze LEGO-fanaten. Zij vestigden een nieuw wereldrecord met het grootste LEGO-bouwwerk ooit, geheel in de stijl van Lord of the Rings.

Het nieuwe LEGO  wereldrecord

Het is niet even een project dat je in een middagje in elkaar zet. Het heeft namelijk 3 jaar geduurd en 50 mensen hebben er aan mee gewerkt. Het totale display bevat namelijk welgeteld 150 miljoen LEGO-steentjes. Het nieuwe LEGO wereldrecord is namelijk een nagebouwd landschap uit de Lord of the Rings films. Heel Middle-Earth is nagebouwd. Tot het vrolijke landschap van de Hobbits tot de Black Gate van Mordor, allemaal locaties uit de films zijn nagemaakt en dat is nog verrassend mooi geworden ook.

Lord of the Rings in LEGO

Jammer genoeg staat het LEGO-wereldrecord in Shenzhen in China. Iets wat ook niet ongenoemd kan blijven is het feit dat Lego helemaal geen Lord of the Rings serie heeft. Alles is dus bedacht en nagebouwd uit de films zonder dat er een handleiding voor is. Knap staaltje werk dus. Wel is er sprake van een potentiële Lord of the Rings Lego-reeks nu Amazon een prequel-serie uit gaat brengen. Dus wie weet wat de toekomst brengt. Het zou in ieder geval vet zijn om iets van je favoriete films na te kunnen bouwen.

nieuwe Lego wereldrecord

Populair kinderspeelgoed

Misschien wel het meest populaire kinderspeelgoed ooit. Het draait al jaren mee en raakt nooit uit de mode. Begonnen in 1916 als houten blokken is het concept al meer dan 100 jaar onveranderd (naast het feit dat het plastic is geworden, uiteraard). Het is dus ongetwijfeld dat je ouders er vroeg ook mee speelden, jij ook en zelfs jouw kinderen zullen het waarschijnlijk waarderen. Inmiddels heeft het al zo’n grip op de wereld dat er recordpogingen gedaan worden. Het nieuwe LEGO wereldrecord is dan ook niet het enige Lego record dat ooit gevestigd is. Benieuwd naar het eindresultaat van het record? Het is het kijken waard. Geen fan van Lord of the Rings? Er is ook LEGO voor mannen met een liefde voor supercars.