Er is een grote kans dat het je is opgevallen dat de winter zich dan eindelijk heeft laten gelden. Met temperaturen tot -14 ’s nachts kunnen we wel spreken van een vorstje en de sneeuw is daarvan een leuke bijkomstigheid! Echter is er natuurlijk ook nog de mogelijkheid dat je het helemaal niet zo hebt met al die kou en gesmolten nattigheid, daarom tippen we je bij deze op het koudste dorp ter wereld; een dorpje dat zou koud is dat je wimpers ervan aan elkaar vriezen. Een voorbeeld dat het bij ons allemaal best wel meevalt!

Als het warmer is dan 55 graden Celsius, dan is het een goede dag. Dit is niet in Antartica of op het hoogste puntje van the Mount Everest, maar Oymiakon – een klein dorpje in Centraal Siberië:

Oymiakon – Het koudste dorp ter wereld!

Met een temperatuur van -71,2 en een populatie van 547 is dit zo’n dorpje waar je nooit wil komen, daarom is het handig dat 60 Minutes Australia er verslag van heeft gedaan. Want ja, net als met de kindertjes in Afrika die omkomen van de honger, is Oymiakon voor ons een reden om niet te mogen klagen over de kou die dit landje in zijn greep heeft! Wil jij je trouwens wel warm kleden, dan hebben wij hier een aantal tips voor je om jezelf goed warm te houden – zelfs in het koudste dorpje ter wereld.