Als er ergens Hennesey achter staat dan kun je er de donder op zeggen dat het gaat om een extreem toffe wagen. Het Amerikaanse merk weet van ieder soort auto een showstopper te maken. In de aanloop naar SEMA laten ze weer even zien wat ze waard zijn met deze ongelooflijk vette Jeep Gladiator, de Hennesey Maximus.

Jeep Gladiator, maar dan anders

In de aanloop naar de onthulling van de Hennesey Maximus zijn we al het één en ander te weten gekomen over de omgebouwde versie van de Jeep Gladiator. Zo was al bekend dat de 3.6 liter Pentastar V6 zou worden vervangen door een 6.2 liter Hellcat V8. Een veelbelovende wissel, waarvan we nu het resultaat kunnen bewonderen.

hennessey-jeep-gladiator-maximus-min-1-1024x682 hennessey-jeep-gladiator-maximus-min-2-1024x682

Hennesey Maximus

Het resultaat van al het gesleutel van Hennesey is een Jeep Gladiator met 1.014 pk en 1.264 Nm aan koppel. Deze Jeep heeft de kracht van meer dan duizend paarden door de pijpen knallen. Laat dat even op je inwerken. Hennesey doopte de auto tot de Hennesey Maximus, een gepaste naam voor een wagen zó dik. Ben je bekomen van de pk-knaller? Dan hebben we er nog één voor je in petto. De wagen is verre van gestroomlijnd en lijkt alles tegen zich te hebben om een snelheidsbeest te zijn, maar niets is minder waar. In 3.6 seconde knalt hij van 0-96 km per uur. Het 6.2 Hellcat-blok is anders dan anders. Deze versie heeft een nieuwe ECU, een nieuw uitlaatsysteem en een grotere radiator.

hennessey-jeep-gladiator-maximus-min-5-1024x682 hennessey-jeep-gladiator-maximus-min-24-1024x682 hennessey-jeep-gladiator-maximus-min-32-1024x682

Op hoge poten

Ook esthetisch is er aan de bak geknutseld. Een liftkit van King heeft de Hennesey Maximus een extra 15 centimeter in de hoogte cadeau gedaan. Hennesey neemt de nieuwe creatie met trots mee naar SEMA. Hier zal hij officieel gepresenteerd worden. Ben je verkocht en wil je deze Jeep met meer dan duizend pk hebben en voor altijd houden, dan moet je er snel bij zijn. Er worden maar 24 stuks van gemaakt en ze gaan voor 225.000 euro over de metaforische toonbank.