Actueel

Helmut Marko: Hamilton stikjaloers op salaris Verstappen

Dit bedrag gaat Lewis Hamilton verdienen bij Ferrari

Helmut Marko, bekend om zijn bijtende commentaar over F1-zaken, heeft een kenmerkende stijl waarin hij niet alleen zijn team, Red Bull, fel verdedigt, maar ook kritiek levert op zijn rivalen. Ditmaal sneert hij naar Lewis Hamilton. Volgens Marko is de Brit jaloers op het salaris van Max Verstappen.

Marko’s scherpe commentaar en loyaliteit aan Red Bull

De expertise van Helmut Marko ligt in het leveren van scherpe commentaren op alle ontwikkelingen in de F1, met een bijtende en kenmerkende stijl. Hij laat geen spaan heel van zijn tegenstanders, terwijl hij tegelijkertijd vol overgave zijn team, Red Bull, verdedigt. Dat mag ook wel, als je naar het salaris van Helmut Marko kijkt. Dan is enige loyaliteit wel op zijn plaats.

Vertrekt Hamilton naar Ferrari?

Toen aan Helmut Marko werd gevraagd naar het geruchtmakende aanbod van Ferrari om Lewis Hamilton weg te lokken bij Mercedes en zich bij hun team te voegen, hield de Oostenrijkse adviseur zich niet in. Ondanks de ontkenning door het gerenommeerde team Mercedes, gaf ‘La Gazzetta dello Sport’ enige geloofwaardigheid aan de speculatie.

Hamiltons onvrede en de onzekere sportieve vooruitzichten

“Hamilton koestert twee belangrijke grieven. Ten eerste is hij niet langer de regerend wereldkampioen en lijken de vooruitzichten om die titel in de toekomst te heroveren ontmoedigend. Hij beseft dat er geen plek voor hem is bij Red Bull. Bovendien is het onzeker of Ferrari hem betere sportieve vooruitzichten kan bieden dan Mercedes”, onthult Marko aan F1-insider.

View post on Instagram
 

Hamilton is jaloers op salaris Verstappen

“Er zijn twee aspecten die Hamilton diep dwarszitten”, vervolgt Helmut Marko. “Ten eerste het feit dat hij de wereldkampioenstitel heeft moeten afstaan en de uitdagende weg die voor hem ligt om deze titel in de toekomst terug te winnen. Red Bull biedt hem geen haalbare optie. Bovendien blijft de vraag of Ferrari hem betere sportieve vooruitzichten biedt dan Mercedes onzeker. Daarnaast is hij niet blij met het feit dat hij niet langer de best betaalde F1-coureur (zie hier de salarissen van de F1-coureurs anno 2022) is. Dat is Max Verstappen. Al kan daar dan weer wél verandering inkomen met een overstap naar Ferrari.”

Header: Red Bull Contentpool.