Een buitenkansje voor iedereen met een gouden tong! Nee, geen praatjes maken op een benauwde salesafdeling, maar gloreren op de smaakafdeling van Heineken.

Het bekendste biermerk van ons land gaat zich namelijk verrijken met een smaakpanel. Hiervoor zoeken zij gemotiveerde en enthousiaste kandidaten die door middel van smaaktesten willen bijdragen aan de hoge kwaliteitsstandaard en ontwikkeling van Heineken’s eindproducten. Het gaat om een vast dienstverband van minimaal vijf jaar lang waarbij je vijf uur per week beschikbaar (inclusief reistijd) bent.

Maak je niet druk over het weer of benzineprijzen, Heineken regelt keer op keer gewoon een taxi voor je!

Functie-eisen

Er worden weinig eisen gesteld; alleen dat je woonachtig bent in een straal van 25 km rond Zoeterwoude Rijndijk en tegen ruime vergoedingen even de tijd neemt voor de trainingssessies en smaaktestsessies. De vacature op de nationalevacaturebank leest als volgt:

“Deze opleiding start in maart 2018 en zal drie keer per week 1,5 uur in beslag nemen (exclusief reistijd). Deze sessies vinden plaats op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag. De training duurt ongeveer 12 weken. Na een succesvolle afronding van deze training treed je toe tot het panel en word je twee keer per week gedurende 1,5 uur verwacht om te proeven: op maandag- en woensdagochtend óf op dinsdag- en donderdagochtend.”

Puur om smaak

Hoewel de leeftijdsgrens wel 18 jaar bedraagt hoeft er geen alcohol geconsumeerd te worden; bij het proeven dient het bier namelijk uitgespuugd te worden. Om te testen of je beschikt over een goed geur- en smaakvermogen, zullen er in februari 2018 enkele screening-rondes gaan plaatsvinden. Als blijkt dat je geschikt bent, kan je deelnemen aan de opleiding tot proever.

Dus heb je interesse, ben je 18 jaar of ouder en woonachtig binnen een straal van 25 km rond Zoeterwoude Rijndijk en lijkt het jou wat om die gouden rakkers eens even goed te analyseren? Geef je dan nu op voor de screening-testen voor de opleiding tot professioneel proever!