Ja dat lees je goed, of het nou een gewoonte wordt of niet: dat we in de nabije toekomst seks in een zelfrijdende auto gaan hebben staat vast. Tenminste, als we wetenschappers van maar liefst twee universiteiten uit de Verenigde Staten mogen geloven. Over een paar jaar  wordt er nog wel in auto’s gereden.. maar niet achter het stuur.

Seks in een zelfrijdende auto

Onderzoekers Scott Cohen van de Universiteit van Surrey en Debbie Hopkins van de Universiteit van Oxford hebben het onderzoek gedaan. Ze kwamen tot de voorspelling dat in acht tot tien jaar auto’s zo goed autonoom op de weg kunnen rijden dat mensen niks meer hoeven te doen. Dit lijdt tot positieve veranderingen, zoals het feit dat dronken rijden minder voor gaat komen. Wat ook vaker voor gaat komen is partners die seks met elkaar hebben in de auto. Maar of dat nou zo’n goed idee is…

Niet altijd zo leuk

Je zou denken dat zo’n zelfrijdende wagen een supergoede optie is voor sex on the go. De technologie van de toekomst zegt namelijk dat het mogelijk is. Maar of het nou zo’n slim idee is? Wij denken van niet. Stel je voor: je stapt met je geliefde in een zelfrijdende automobiel voor een ritje dat pak ‘m beet een half uur gaat duren. De sfeer is gezellig en jullie hebben beiden wel zin in seks, dus besluiten jullie om de stoel een beetje naar achter te zetten voor wat gerollebol. Een paar minuten later hoor je de knuppel van ome agent op het voorraampje. Hoewel seks in een rijdende auto niet vastgelegd is in de wet, moet men wel rekening houden met seks als het gaat om de openbare schennis van de goede zeden.

Alles dat dus ongewenst is kan strafbaar zijn. Dat lijkt ons je geld niet waard? Al kijkt het idee natuurlijk wel optimaal en spannend.