De plek des onheils, het huis waar het allemaal begon. In Goderic’s Hollow (Goderics Eind) staat het huis van de ouders van Harry Potter, James en Lily Potter. Hier zijn zij vermoord en begon het verhaal van J.K. Rowling wat miljoenen lezers en kijkers jaren in zijn greep heeft gehouden.

De crime scene waar het allemaal begon voor Harry Potter

In Lavenham, Engeland staat het huis op Airbnb waar Voldemort de vloek des doods uitsprak tegen James, Lily en Harry Potter. En de fans onder ons weten natuurlijk wat hier gebeurd is: nadat moeder Lily haar leven gaf voor baby Harry, kaatste de vloek terug en werd Hij Die Niet Genoemd Mag Worden voor jaren uitgeschakeld. Jaren later keert Harry Potter hier terug en wordt hij aangevallen door Voldemorts slang Nagini.

harry potter huis

Middeleeuwse sympathie met luxe

Lavenham is een middeleeuws Brits dorp met nog geen 2000 inwoners. In de middeleeuwen was het een centrum van wolweverijen en die rijkdom van vroeger is terug te zien in de grote kerk die in 1525 gebouwd is. Het huis, genaamd ‘De Vere House’, staat in het midden van dit dorp. Vroeger was het een Bed&Breakfast, maar het is ondertussen omgedoopt tot een Airbnb. Hierdoor kan het verhuurd worden als twee priv√©kamers in plaats van het hele huis. Het huis heeft een inrichting in ouderwetse stijl, waar de geschiedenis vanaf druipt. Toch is het voorzien van de moderne luxe die je op een vakantie wilt, daar zorgen de aanwezige televisie en Wifi verbinding wel voor. In de koude winterdagen kun je als je wilt ook opwarmen voor de open haard. Niet alleen voor Harry Potter had het hier als thuis gevoeld.

Niet voor niks vijf sterren

Toen het nog als Bed&Breakfast werd gebruikt had deze accomodatie vijf sterren, en nog steeds wordt het geprezen. Je betaalt dan wel 140 euro per nacht, maar dan maakt verhuurster Jane wel een lekker  echt Engels ontbijt voor je. De verhuurster heeft er wel rekening mee gehouden dat Voldemort nog een keer terugkomt om na Harry Potter meer kinderen te proberen te vermoorden. Kinderen onder de achttien zijn er namelijk niet toegestaan. Die kun je beter verstoppen in het gigantische nep-kasteel.

harry potter harry potter