Cars & Bikes

Dit is de extreem dikke Harley-Davidson ‘Mighty Guerilla’

Mighty Guerilla

De ‘Mighty Guerilla’ of voluit geschreven de Harley-Davidson Fat Bob 107 ‘Mighty Guerilla’ is extreem dik. Dat valt wel te zien aan de foto’s. De bijzondere motor is gemaakt door de geniale motorbouwer Winston Yeh van het Rough Crafts en wij willen hem absoluut hebben.

Mighty Guerilla

Deze naam is afgeleid van een eerdere motor van Yeh. De zogeheten Iron Guerilla zag tien jaar geleden het daglicht en was ook helemaal zwart. Deze tweewieler zette de beste man op de kaart als een vaardig motorbouwer. Nu, jaren later en vele projecten verder komt Yeh terug op zijn meesterwerk van weleer. Mannen, zie hier de Mighty Guerilla:

Vele aanpassingen

De kleur hebben we al genoemd, die is zwarter dan de nacht. Maar om de motor al helemaal naar het legendarische te tillen, besloot Yen om meer aanpassingen te verrichten. Alle onnodige onderdelen zijn weggehaald en de originele Harley-Davidson is helemaal schoongemaakt. De ophanging is nu stukken lager dan normaal en de karosseriedelen zijn weggehaald. De remschijven zijn nieuw en de remklauwen zijn nu van het merk Arlen Ness en als kers op de taart rijdt de motor door een agressievere ophanging minder comfortabel, maar wel een stuk ruiger. We kunnen ons voorstellen dat Harley-Davidson toekijkt met jaloezie.