De motoren van Harley-Davidson hebben over het algemeen grote, sterke en brullende motoren, maar blijkbaar zijn ze dat niet allemaal. Met een beetje creativiteit en technische kennis kun je namelijk de motor van je motor (ja, inderdaad) verwisselen met die van een grasmaaier. En wat blijkt: hij kan nog prima rijden ook! Waarschijnlijk kun je er niet zo mee knallen als met een gebruikelijke motor, maar rijden gaat zeker.

Grasmaaier in je Harley-Davidson

De mannen van het YouTube-kanaal genaamd Bikes and Beards zijn hiermee volledig los gegaan. Hierbij hebben ze de motor, een 110 RevTech, uit de 1995 Harley-Davidson Ultra Classic gehaald. Hiermee is het klassieke model opeens niet meer wat het altijd is geweest. Het belangrijkste ontbreekt namelijk. Maar het goede alternatief zit er binnen de kortste keren alweer op. Ze hebben namelijk ook de motor uit een grasmaaier van Harbor Freight gehaald en die naar de Harley verplaatst. Met 6,5 pk is dit een klein bakbeestje, die schijnbaar nog voor prima snelheden kan zorgen.

Een klusje met resultaat

In het filmpje dat op Youtube staat hebben ze uitgebreid uitgelegd hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen. Ze hebben de motor op een veiling aangeschaft voor 2.000 dollar en hiermee vrij goedkoop een Harley in handen gekregen. Het is in ieder geval een schijntje vergeleken met de futuristische Harley-Davidson Livewire, de elektrische creatie.

harley-davidson

De motor van de grasmaaier is bijna tien keer zo klein als die van de Harley, maar hij werkt wel. Je moet hem wel aan trekken in plaats van met de elektrische start. Hij gaat ook niet zo hard als het origineel, maar kan nog wel een verrassende snelheid van 85 km/u halen. Tijdens het testen en rondrijden waren veel mensen hier dan ook sterk verbaasd over. Hij rijdt met de motor van de grasmaaier 1 op 15, wat nog prima meevalt voor een motor.

De nieuwe versie van de Harley-Davidson heeft in materiaal een waarde van 2200 dollar, maar helaas heeft hij online geen cent gekregen bij de taxatie. Qua efficiƫntie ben je voor die prijs echter zeer goed af, dus misschien dat dit wel een trend in beweging zet.