Een motor is geen goedkope hobby, zeker niet als je graag op een Harley rijdt. Maar je hebt altijd baas boven baas, en dat bewijst deze Harley Davidson maar weer. Dit is namelijk de duurste motor ooit, uit hun fabriek. Als je fan bent van dure motoren is dit precies wat voor jou, maar we kunnen vast één ding verklappen. De waarde zit hem vooral in de diamanten.

De duurste motor van Harley Davidson

We hebben het over de Harley-Davidson Bucherer Blue Edition, die met een prijs van 1,79 miljoen dollar ook wel de duurste motor met het Harley Davidson logo is. Het is een unieke bike die niet aan de lopende band gemaakt wordt. Dat zou ook lastig zijn, aangezien het zo’n 2500 uur kostte voordat het ding helemaal af was. Waarom het zo lang duurde? Er moesten 360 diamantjes op worden gemonteerd. Daar komt die hoge prijs dan ook vooral vandaan.

duurste motor

Letterlijk alles aan deze motor is duur. Zelfs de schroefjes waarmee hij aan elkaar zit zijn met goud bedekt. Om het nog mooier te laten lijken zitten er overal in de motor kleine warmtebestendige LED-lampjes, zodat je zelfs in de motor van de motor kunt kijken. Verder is er een horloge ingebouwd, zodat je beide handen aan het stuur kunt houden om te zien hoe laat het is.

duurste motor

Maar wil je ermee rijden?

Je zou bijna zeggen dat je met deze duurste motor van Harley Davidson niet het risico wilt lopen schade te rijden of hem vies te maken. Toch zit er een motor in die wel uitnodigt om even een testritje te maken. De 1.8 liter V-twin motor heeft een koppel van 148 Nm. Met 6 versnellingen kun je wel aardige snelheden halen op dit ding, al gaat dat op de elektrische Harley Livewire een stuk makkelijker. Grappig detail: voordat deze Harley Davidson motor werd omgebouwd kostte hij gewoon 18.999 dollar. Geen extreem hoge prijs voor een motor. Dan zullen het de diamanten wel echt geweest zijn die hem zo onbetaalbaar maken.