Entertainment

Nederlandse gabberfilm is een megahit: ‘Weergaloos!’

hardcore never dies

In de bioscoop draait op dit moment 'Hardcore Never Dies'. Deze Nederlandse gabberfilm neemt ons terug naar de jaren negentig waar hardcore zijn hoogtijdagen vierde. De film is nog maar net uit maar scoort als een malle.

‘Hardcore Never Dies’ is een megahit

‘Hardcore Never Dies’ is een nieuwe film van regisseur Jim Taihuttu. De film is sinds 9 november te zien in de bioscoop én is vanaf 8 december te bekijken op Amazon Prime. Mensen die de film al hebben gekeken, raken er niet over uitgepraat. De één vindt hardcore herrie, terwijl de ander er juist lekker op gaat. Vooral in de jaren negentig is het genre gigantisch populair en de ‘gabbercultuur’ bloeit op als nooit tevoren. Over die periode is nu een speelfilm gemaakt, waarin twee broers totaal ontsporen. De acteurs die deze film tot leven brengen zijn Joes Brauers, Jim Deddes, Rosa Stil en Jordy Dijkshoorn.

Enkeltje terug naar de jaren negentig

Als we teruggaan naar de jaren negentig droomt de zeventienjarige Michael (Joes Brauers) van een toekomst als pianist, maar zijn ouders vinden dat maar niks. Als hij zich aanmeldt voor het conservatorium, mag hij tot zijn verbazing door naar de tweede ronde. Maar uit het niets duikt zijn broer Danny (Jim Deddes bekend van onder andere Mocro Maffia) op, die was weggelopen van huis, en laat hem kennismaken met de Rotterdamse gabberscene. Michael wordt een wereld ingezogen van snoeiharde beats, broederschap en drogerende middelen. Danny zet het leven van Michael totaal op zijn kop. Michael wordt namelijk op slag verliefd op de wereld van harde beats, broederschap en drogerende middelen. Maar wanneer de illegale handel van Danny internationale proporties aanneemt, moeten de broers vechten voor hun leven.

Watch on YouTube

Gabberfilm scoort punten

De film is op een goede manier blijven hangen bij mensen en recensenten zijn laaiend enthousiast. “Geweldige setting voor een speelfilm, de wereld van de dance. Liefde, verdovende middelen, pompende muziek”, valt er in Het Parool te lezen. “De film geeft wel een goed beeld van de scene die voortkwam uit het gabbergenre, leuk zijn in Hardcore Never Dies de verwijzingen naar het ‘gewone’ Nederland van de jaren negentig.” Op het AD valt ook een positieve review te lezen: “Zeggen dat de weergaloze Jim Deddes als Danny de show steelt, is een understatement. Hij is één brok dynamiet. Misschien is het contrast met Michael als het ultieme onbeschreven blad wel iets té groot. Dat de misdaadplot soms wat voorspelbaar verloopt, wordt gecompenseerd door het overtuigende spel en Taihuttu’s filmisch vernuft. En zijn vlammende beelden heeft precies de juiste melodische opbouw.”

Ook op X, voorheen bekend als Twitter, laten mensen weten dat deze film zeker een kijkje nemen waard is.

Bekijk hieronder de leukste reacties:

View post on Twitter

View post on Twitter

View post on Twitter