Een stevige hamburger gaat er bij iedereen goed in. In de zomer van de barbecue, of in de winter uit de pan. We hebben een aantal burgers voor je op een rijtje gezet die je steil achterover doen slaan. En zo ongezond zijn hamburgers niet eens.

1. De klassieke rundvlees-hamburger

Een onmisbaar onderdeel van deze hamburger is natuurlijk de bacon. Ook de cheddar, gebakken zoete ui en de augurk maken deze burger tot de tijdloze favoriet. Je kunt hem een nieuwe twist geven door de mayonaise die je erop doet te mengen met een beetje Sriracha chilisaus of een andere pittige toevoeging. De rest ken je vast al wel, en je kunt deze puur naar eigen smaak samenstellen.

2. Black tiger burgers

Het klinkt eerst misschien gek, maar een garnalenburger is lekkerder dan het lijkt. Maak deze af met een goede guacamole en een blaadje sla en klaar ben je. Ter ondersteuning is het maken van deze burger al helemaal voor je gedemonstreerd in deze video.

3. Chipotle kalkoen burgers

Deze verrassende hamburger maak je met kalkoengehakt, vandaar de naam kalkoen burger. Het geheime ingredient hiervan is de Chipotle pepers in Adobo saus. Deze geeft jouw burger een unieke smaak, als je hem afmaakt met avocado.

4. Lamburger met tzatziki

Weer een ander soort vlees: lamsgehakt! Dit sappige vlees heeft een eigen smaak, en kun je verder tot zijn recht laten komen met rode ui, tomaat. Een klein beetje kaneel en komijn door je burger voor je hem bakt, en je zult jezelf en je vrienden die komen eten verbazen. Je doet er natuurlijk wel een flinke klodder zelfgemaakte (of niet) tzatziki op, want een burger zonder saus is als een tosti zonder kaas.

5. Pittige zwarte bonen burger

Voor de vegetarische liefhebbers onder ons hebben we natuurlijk ook iets. Het hoofdbestanddeel van deze burger is zwarte bonen, aangevuld met verkruimelde walnoten, ei en ui. Gooi hier nog een hoop kruiden doorheen en een beetje hete saus en klaar is je zelfgemaakte vegaburger. Zo heb je voor iedereen wat wils. Eet smakelijk!