Vergeet alle culinaire gerechten in die toprestaurants. Om heel eerlijk te zijn, niets is zo lekker als een goede hamburger als je trek hebt. Hoe groot die perfecte hamburger ongeveer zou moeten zijn, is per persoon verschillend. Je kunt alleen ook overdrijven wat betreft de grootte. Er is namelijk een restaurant in de Amerikaanse staat New Jersey waar je een hamburger van 50 kilogram kunt bestellen. Deze hamburger kost je geen geld, als je ‘m op krijgt, geeft het restaurant je in totaal 5.000 Amerikaanse dollars, omgerekend zo’n 4920 euro.

Cllinton Station Diner

Het restaurant in de Verenigde Staten heet het Clinton Station Diner. Hier kun je samen met je vrienden, maximaal 9 andere, de ‘8th Wonder of the World’ bestellen. Een toepasselijke naam voor zo’n grote hamburger natuurlijk, want het is bijna letterlijk het achtste wereldwonder. Nooit eerder werd er zo’n grote hamburger op een menu in een restaurant gezet. De cheeseburger is zoals eerder benoemd 50 kilogram, hiervan bestaat de hamburger uit 5 kilogram brood, vlees, kaas, salade en tomaat per persoon. 

Hamburger equivalent van 240 Big Macs

Als we de ‘8th Wonder of the World’ vergelijken met een McDonald’s Big Mac valt meteen het gewichtsverschil op. Een Big Mac weegt 230 gram, dus de cheeseburger van dit Amerikaanse restaurant staat gelijk met 240 Big Macs. Moet je voorstellen dat je 240 Big Macs naar binnenschuift, dat is bijna onmogelijk! Om de hamburger op te kunnen eten moet je grote kerels meenemen, als je het samen niet op krijgt moet je 400 Amerikaanse dollars betalen. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zazou Productions (@zazouprod)

5 uur bereidingstijd

Denk jij dat je samen met je beste vrienden deze hamburger op zou kunnen eten? Dan zouden wij willen aanraden om een vakantie samen met je vrienden te boeken naar New York voor bijvoorbeeld een leuke stedentrip. Het doel van de vakantie is dan natuurlijk om naar het Clinton Station Diner in New Jersey te gaan en met z’n allen de hamburger op te eten. Graag willen we hiervoor nog een tip meegeven, zorg dat je vroeg van te voren aangeeft dat je deze burger in de avond wil eten. Het kost de keuken van het restaurant namelijk meer dan 5 uur om de supergrote cheeseburger te maken.