Wij kunnen niet meer wachten op het nieuwe seizoen! Met dank aan hoofdsponsor Rich Energy weet Haas namelijk als eerste team een nieuwe auto voor het aankomende Formule 1-seizoen te presenteren! Hoewel de afbeeldingen computergegenereerd zijn, heeft Haas ze wel officieel de wereld in geknald. Voor het echte werk moeten we wachten tot 18 februari.

De nieuwe auto ziet er onderscheidend uit, niet alleen qua kleurenschema, maar ook met de nieuwe regelgeving in het spel. Ondanks de nieuwe naam is de VF-19-Racer nog altijd gemerkt met de bekende namen Haas Automation, Jack & Jones, Peak, BlueDEF, Richard Mille, Alpinestars en Pirelli.

Haas VF-19 Formula 1 Car 1 Haas VF-19 Formula 1 Car 2 Haas VF-19 Formula 1 Car 3 Haas VF-19 Formula 1 Car 4

Haas Formule 1-seizoen

Als je haviksogen hebt zul je misschien al hebben opgemerkt wat er allemaal nieuw is aan het paradepaardje van Haas, toch gaan we het even voor je op een rijtje zetten.

Om te beginnen is er een vereenvoudigd ontwerp van de voorvleugel, dat nu 200 mm (7,8 inch) breder en 20 mm (0,78 inch) hoger is. Het idee hierachter is om de bestuurder in staat te stellen elkaar van dichterbij te volgen en het inhalen gemakkelijker te maken. Om slipstreaming te bevorderen is ook de achtervleugel vereenvoudigd, deze is nu 20 mm (0,78 inch) hoger en 100 mm (3,9 inch) breder. Om de luchtstroom voor de voorvleugel te verbeteren zijn er ook aanpassingen gedaan aan de schutbordplaten, deze meten nu 150 mm (5,9 inch).