Mercedes kampt met motorproblemen, wat goed nieuws kan zijn voor Max verstappen. Verstappen lijkt Nederland weer in de ban van de Formule 1 te trekken. Niemand is nog veilig voor deze sportman, zowel op de baan als daarbuiten. Toch is het niet allemaal vlekkeloos gelopen afgelopen race-seizoen. Mercedes leek lange tijd onverslaanbaar op de baan. Zelfs voor de getalenteerde Verstappen lijkt het voertuig van de Duitse fabrikant niet te pakken. De Nederlandse koerier heeft op zondagen geen moeite, maar bijt op zaterdagen vaak het stof door gebrek aan pk. Nu is het mogelijk afgelopen met de dominante positie van Mercedes. Toto Wolff – de baas van Mercedes Formule 1 – zegt dat het ontwikkelen van de nieuwe motor niet volgens plan gaat.

Mercedes Formule

De dominantie van Mercedes in de Formule 1 is langzaam aan het verdwijnen. Nu het verschil in vermogen tussen de strijders afneemt begint de Duitse grootheid zijn sterfelijkheid te voelen. De hete adem van Ferrari en Renault – wat in vorig seizoen nog Verstappen was – begint dreigend dichtbij te komen. Door de motorproblemen is de kans helemaal groot dat Mercedes zijn voorsprong gaat verliezen. Wolff is nog hoopvol over de situatie. Hij zegt dat de eerste testen van een nieuwe motor altijd problemen geven, en verwacht alles draaiend te hebben voor het seizoen van 2019.

Mercedes Formule 1 gewoonvoorhem 1

bron: flickr

Max Verstappen

Ondertussen maakt Verstappen zijn eigen plannen om Mercedes de nek om te draaien. De 21-jarige Limburger heeft al lange tijd moeite een goede samenwerking te vinden met de Franse Renault en gaat daarom volgend seizoen rijden voor de Japanse Honda. Een ding is zeker: Formule 1 2019 wordt een strijd voor de geschiedenisboeken. 18 februari komen de Formule 1 teams voor het eerst bijeen voor de wintertests.