Speelgoedauto’s zijn natuurlijk leuk om als kind mee te spelen, maar sommigen nemen de miniatuurversies van luxe auto’s een stuk serieuzer. Gucci heeft nu zelfs in samenwerking met Hot Wheels een mini Hot Wheels Cadillac Seville uitgebracht. Aan de miniatuurauto hangt een flink prijskaartje.

Gucci x Hot Wheels Cadillac Seville

Hot Wheels is dé marktleider op het gebied van speelgoedauto’s. Gucci wist dus al snel wie ze moesten contacten om een uniek exemplaar te laten produceren. De Gucci x Hot Wheels Cadillac Seville is één van de projecten om het 100-jarige jubileum van Gucci te vieren. Zo bracht het modehuis eerde al een ‘hack’ Balenciaga en zelfs een eigen NFT uit.

Gucci Hot Wheels Cadillac Seville

“Gucci voegde Italiaanse flair toe aan de V8-aangedreven sedan, en we gingen helemaal los met dit 1:64 verzamelobject. Deze super limited-edition Hot Wheels is uitgerust met een volledig metalen gegoten carrosserie en chassis, evenals Real Riders-banden. Elk voortreffelijk detail, inclusief het GG-patroon en gouden biezen op de stoelen, is authentiek voor de volledige schaal “Seville by Gucci” en maakt dit verzamelobject zeker tot een showstopper,” aldus Mattel Creations, de speelgoedfabrikant van Hot Wheels (sinds 1968).

Miniatuurversie van de originele auto

De originele variant van de Gucci Cadillac Seville werd in 1979 ontworpen door de zoon van Guccio Gucci, genaamd Aldo. De luxe wagen had een Gucci-monogram op het bovenblad, een Gucci-kapversiering en het iconische CC-logo op het stuurwiel. Het interieur van de ultra-luxe ride was voorzien van een dashboardkastje met logoprint en bekleding met monogram. Alle details zijn vrijwel tot in de puntjes nagemaakt in deze miniatuurversie, tot aan de whitewall-banden en de achterklep met patroon.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hot Wheels (@hotwheelsofficial)

Binnenkort verkrijgbaar voor een pittig prijsje

Op 18 oktober wordt de Gucci x Hot Wheels Cadillac Seville gelanceerd op de website van Mattel Creations. Om de auto op 1:64 schaal te bemachtigen, moet je eerst 120 dollar neerleggen, dat is nog best veel voor een speelgoedauto. Maar wij verwachten dat de miniatuurversie van deze luxe auto juist in prijs gaat stijgen, dus wie weet, pak je binnenkort nog een investering mee met de aankoop van deze unieke speelgoedauto.