GTA Vice City stamt uit 2002 en is dus alweer 18 jaar oud. Jaren geleden hebben talloze mensen dit spel met veel plezier gespeeld maar op een gegeven moment werd het gewoon te oud om nog goed te kunnen spelen. Wat nog goed is blijven hangen is de muziek uit het autospel. Hoeveel zou je er voorover hebben om dit nog een keer te spelen? Even terug naar 2002. Het kan nu weer als je GTA 5 hebt.

GTA Vice City helemaal remastered

We mogen de mensen die dit voor elkaar hebben gekregen dankbaar zijn: Ze hebben het spel GTA Vice City gekopieerd en opgepoetst, en dit in de nieuwste GTA 5 gezet. Hierdoor kun je één van de best verkochte PlayStation 2-games als gratis mod downloaden in je GTA 5 spel. Vice Cry: Remastered, zoals de uitbreiding heet, brengt je in één klap terug naar 2002. Alle nostalgie kan worden herbeleefd als je in deze kaart inclusief muziek van Vice City rondrijdt. Zo speel je het oude spel zonder technische problemen, alsof het helemaal nieuw is.

Volgend jaar op de PlayStation

Omdat de remastered versie van GTA Vice City alleen als mod is te downloaden, is het spel alleen nog maar beschikbaar op de pc. Als je het liever op de console speelt, of GTA 5 alleen maar hebt op de XboX of Playstation, dan moet je nog heel even wachten. Wanneer GTA 6 uitkomt speelt een deel van het spel zich waarschijnlijk af in het fictieve Miami. De geruchten gaan dat dit de eerste officiële game van de nieuwe PlayStation 5 zal zijn. Met een beetje geluk is de nieuwste GTA vanaf dan ook te koop voor op de PlayStation 4.

Wil je de muziek van GTA Vice City herbeleven zonder spel? Op Spotify staan meerdere afspeellijsten en albums waar de muziek die je op de radiostations in het spel hoorde zijn terug te vinden. Dit kun je in het echte leven luisteren, misschien wel terwijl je in de auto zit. Zo cruise je als Tommy Vercetti door de straten.