We zijn weer terug met een nieuwe statusupdate over een van de meest geanticipeerde games van het moment: Grand Theft Auto 6. Er waren al wat details bekend over de release van GTA 6 op de PlayStation 5, maar nu zijn er toch weer wat heerlijke details gelekt.

GTA 6

Er komen steeds meer details naar buiten over GTA 6. Zo wist een medewerker van een kleine Europese ontwikkelaar – die al eerder eerder perfect de specs van de PlayStation 5 wist te voorspellen – ons te vertellen dat GTA 6 één maand na release exclusief te spelen zal zijn op de PlayStation 5. Daarbij voegde hij dat de game rond 2020 uit zou komen en dat het zich zal plaats vinden in Liberty City en Vice City. Heerlijk nieuws en dat wordt nu gedeeltelijk bevestigd door een Reddit gebruiker die zegt dat hij vrienden heeft die bij Kotaku en PC Gamer hebben gewerkt. Een andere vriend van hem zou bij Rockstar werken en die ontkent de informatie dus niet.

GTA 6

Grand Theft Auto x Narcos

Een van de dingen die deze gebruiker ons wist te vertellen was een wel heel bijzonder feitje. Zo zou Grand Theft Auto 6 geïnspireerd zijn op de Netflix serie Narcos. En die serie kennen we maar al te goed, dus dat belooft veel moois! In plaats van meerdere personages – zoals in GTA 5 – zullen we ditmaal met slechts één personage spelen genaamd Ricardo. Over personages gesproken. Naar verluidt zullen we ook niet meer de mogelijkheid hebben om een heel scala aan wapens te gebruiken die op magische wijze uit de broekzak worden getoverd. Nope, we kunnen slechts een x aantal wapens op zak hebben of dragen. Deze wapens zul je dan ook zien zitten om het er een stuk realistischer uit te laten zien.

GTA 6

Plot

Tot voorheen waren er nog geen details gelekt over de verhaallijn van GTA 6, maar daar is nu verandering ingekomen. Houdt in het achterhoofd dat het dus een soort geïnspireerde mix wordt tussen Grand Theft Auto en Narcos. De wereld van GTA wordt onderdrukt in de jaren 70 en 80 door een Braziliaans drugskartel en dat zal zich in verschillende plaatsen in en rondom Vice City, Liberty City en Rio de Janeiro afspelen. De onderdrukking van de drugsbende is niet het enige wat een grote rol zal spelen in GTA 6. Ziektes zoals HIV, maar ook de immigratiecrisis zullen in de nieuwe game bepalend zijn. Hoe dit alles zal uitpakken is nog maar de vraag. Wel zal je als personage beginnen als drugsdealer en steeds hoger op de ladder kunnen klimmen. Er zou zelfs een zeer grote gevangenis zijn waar je ook missies kunt spelen.

De game zal net zoals Red Dead Redemption 2 een engine krijgen, waardoor het zeer belangrijk wordt om tijd door te brengen in de game. Door de jaren heen zullen gebouwen en voertuigen dus steeds veranderen. De auto van spelers zal net zo belangrijk worden als het zadel in RDR 2, en zal al je wapens bevatten. Ook weersomstandigheden – zoals orkanen – zullen een grote rol spelen. Al met al zijn het dus veel nieuwtjes, maar Rockstar Games heeft helaas nog niks bevestigd. Nog even afwachten geblazen dus!