Entertainment

Zo bruut zou GTA: San Andres eruit zien met de nieuwste technologieën

GTA

Grand Theft Auto: The Trilogy Definitive Edition was op technisch vlak op z’n zachtst gezegd niet bepaald een succes. In de trilogie zaten veel bugs en grafisch was er ook het nodige op aan te merken. Vooral Grand Theft Auto: San Andreas kreeg het zwaar te verduren. Fans van GTA hadden liever echte remakes gezien van hun geliefde games. Bijvoorbeeld iets wat YouTube-kanaal TeaserPlay laat zien.

Grand Theft Auto: San Andreas

De verhaallijn van GTA: San Andreas bestaat zoals altijd uit een aantal missies die worden gegeven door opdrachtgevers die je in het spel ontmoet. Als de speler niet bezig is met een missie is het mogelijk om de omgeving te verkennen. Daarnaast is het mogelijk om gebeld te worden voor een kleine zijmissie zoals het beroven van drugskoeriers of om zelf een gang-war te starten.

Naast de verhaallijn zijn er allerlei andere dingen te doen in het spel. Voorbeelden van mogelijkheden die in GTA Vice City (het deel voor San Andreas) al aanwezig waren maar in dit spel beter zijn uitgewerkt, zijn bijvoorbeeld: het wisselen van kleding, de verschillende collectables en de importgarage. GTA: San Andreas is eigenlijk populair geworden door het vergroten van alle mogelijkheden in het spel in vergelijking met de vorige delen. Fans zouden graag een (goede) remake zien van deze cultgame en één specifieke YouTuber geeft alvast het goede voorbeeld.

Ultieme versie van GTA: San Andreas?

Het YouTube-kanaal laat een teaser zien van een remake van GTA: San Andreas. De versie is ontwikkeld met de game engine Unreal Engine 5. De fan made variant ziet er stralend uit. Echt totaal niet hetzelfde als de remakes die wel door Rockstar zijn gemaakt. Maar het laat wel de mogelijkheden zien die er zijn. De reacties zijn dan ook lovend.  “This how the remake should have been”, valt er te lezen. Of: “hope Rockstar is watching how their work should look like.”

Of de oproepen aan dovemans oren zijn gericht, moet nog blijken. Vooralsnog lijkt het er niet op dat Rockstar een dergelijk project in de planning heeft. Fans weten daar wel een oplossing voor: Damn Rockstar, just hire the fans and get this project on the wheel!

Watch on YouTube

Hoe zit het precies met GTA 6?

Er is nog altijd veel onzekerheid over GTA 6. Rockstar Games heeft laatst bevestigd dat het spel ”in actieve ontwikkeling is”. Dat was dan ook best wel teleurstellend nieuws voor fans. Zij hadden al voor langere tijd het idee dat het spel in actieve ontwikkeling zou zijn. Het is nog steeds niet duidelijk wanneer de nieuwe game wordt uitgebracht. Zelfs de release van de trailer van het nieuwe spel roept veel vragen op. Veel geruchten gingen rond dat de trailer op 16 mei zou uitkomen. Dat is dus niet gebeurd. Het blijft dus afwachten…