Als je een gamer bent met een paar oren, dan is de kans groot dat je in de afgelopen jaren een gerucht of twee hebt gehoord over de release van GTA 6. Toch is GTA 5 nu bijna acht jaar oud, maar weten we nog niets over een officiƫle releasedatum. Dat gaat waarschijnlijk ook nog wel even duren, hieronder geven we een paar redenen waarom we nog lang kunnen wachten op GTA 6.

Waarom we nog lang op GTA 6 kunnen wachten

Het ene na het andere gerucht vliegt langs je oren. Toch moeten we nog echt een tijd wachten op GTA 6. Zo zegt een betrouwbare ‘leaker’ en ‘Rockstar-insider’ op Twitter.

We weten natuurlijk al dat GTA 6 in de maak is, maar Rockstar Games is niet echt happig op het geven van updates. We kunnen het dan ook niet in de nabije toekomst verwachten. Waarom niet? Heel simpel, hieronder geven we een paar redenen.

1. Cayo Perico Heist

Onlangs is de grootste GTA 5 update ooit gelanceerd. In deze update zagen we voor het eerst een uitbreiding van de map. Je speelt de nieuwe Heist namelijk op het Cayo Perico eiland. Door deze update lijkt de release van GTA 6 nog wel even te duren. Waarom zou je anders zo’n grote update lanceren? Juist, dat duurt dus nog wel even.

2. Trailer

Grote games krijgen meestal een trailer een aantal jaar voordat ze worden gereleased. Dat was ook het geval bij GTA 5. De trailer van GTA 5 kwam online op 2 november 2011. De game kwam echter pas uit in 2013, dat scheelde dus nog zo’n anderhalf jaar. Hebben we al een officiĆ«le trailer gehad van GTA 6? Nope, de release duurt dus nog wel even.

3. Marketingbudget

In een SEC-bestand van Rockstar Games, zie je dat het bedrijf het marketingbudget enorm verhoogt voor het jaar 2023. Dat kan dus een aanleiding zijn voor dat GTA 6 in 2023 wordt gelanceerd. Ook de bekende leaker van hierboven zegt dat het spel in 2023 uitkomt. Dit lijkt naar alle waarschijnlijkheid dus het jaar te worden dat we het volgende deel van GTA mogen verwelkomen.

Het duurt dus nog even, maar tot dan hebben we nog genoeg tijd om ons te vermaken met GTA 5. Rockstar heeft aangekondigd meer te gaan focussen op solo-content voor GTA Online. Zo valt er de komende tijd nog genoeg te ontdekken. Ook verwachten we in het aankomende jaar in ieder geval wat meer duidelijkheid over GTA 6, misschien wel in de vorm van een trailer? Wie weet.