Knickers – de grootste gecastreerde stier in Australië – blijft leven omdat hij te groot is voor de slacht. De stier is vorige maand afgewezen door het veilinghuis. Met 1400 kilogram en bijna 2 meter hoog is Knickers te groot om te verwerken. Door buiten de doos te denken heeft deze os het systeem van binnenuit dus naar zijn hand gezet.

Grootste stier

Knickers verhaal is van Shakespeareaanse proportie. De viervoeter begon als kleine stier op de boerderij van boer Geoff Pearson. Nadat zijn ouders op mysterieuze wijzen verdwenen hoort jonge Knickers op een avond boer Pearson met zijn vrouw praten over het slachthuis, als een plek waar koeien heen gaan om McDonald’s burgers te worden voor bezorging. Vanaf dat moment is er nog maar één ding in Knickers zijn gedachten: wraak op boer Pearson!

grote koe gewoonvoorhem 2

1400 kilogram

Boer Pearson voert iedere ochtend zijn vee. Hoewel de meeste dieren hun honger onderdrukken in de hoop nooit te worden geslacht begint Knickers te eten alsof er geen morgen is. De opvolgende jaren wrijft Boer Pearson iedere dag in zijn handen als hij ziet hoe hard Knickers groeit. Met dollartekens in zijn ogen is boer Pearson vorige maand naar het veilinghuis gegaan. Knickers lacht echter het laatst. Hij heeft genoeg vlees voor meer dan 5000 burgers, maar is te groot voor de slacht. Nu moet de beste boer Pearson voor Knickers zorgen tot hij overlijdt aan ouderdom. Een koe van die afmeting kan je ook niet onopgemerkt langs de weg dumpen. Gerucht gaat dat boer Pearson iedere avond wakker wordt gehouden door een kwaadaardige lach uit de stal. Knickers is nu de held en leider van de koeien. Pearson zegt dat zijn vee constant achter Knickers aanloopt.