Het blijft een ultieme droom: een voetbalstadion met plek voor 1.000.000 toeschouwers. Om je een idee van de grootte te geven, ontwierp een kunstenaar uit de Verenigde Staten een stadion in het klein met een capaciteit van 1 miljoen! Als dit project wordt gerealiseerd wordt dit het grootste stadion ooit ter wereld.

Johan Cruyff ArenA en Stadion Feyenoord

De Johan Cruyff Arena en De Kuip behoren met capaciteiten van 55.865 en 51.117 toeschouwers tot de grootsten van Nederland. Zelfs het grootste stadion van Europa, Camp Nou van FC Barcelona (100.000), komt niet in de buurt van het ontwerp van Paul Pfeiffer voor het grootste stadion ooit ter wereld. Er passen maar liefst tien keer zoveel mensen in zijn voetbaltempel, dan dat van FC Barcelona!

Viral op internet

De foto’s van het concept van het grootste stadion ooit gingen viral. In Groot Brittannië wordt het stadion vergeleken met de nieuwste stadions daar. Op de bovenste ring van bijvoorbeeld het London Stadium van West Ham United, het St James Park van Newcastle United of het stadion van Tottenham krijg je al amper iets van de wedstrijd mee. Moet je nagaan als er nog 25 keer zoveel supporters voor je zitten.

Tijdens de meest bezochte voetbalwedstrijd ooit waren 110.000 toeschouwers aanwezig. Maar een wedstrijd met 1.000.000 bezoekers zal wel andere koek zijn.

14 ringen in grootste stadion ooit ter wereld

Het stadion van Pfeiffer biedt plaats aan nagenoeg één miljoen mensen. Deze mensen zullen verdeelt moeten worden over maar liefst veertien (!) ringen. Mocht de bouw van het stadion gerealiseerd worden, hopen wij dat de ontwerper aan liften gedacht heeft. Het zal een aardige wandeling worden, als je een plekje in de bovenste ringen van het stadion hebt.

Beeld: Paul Pfeiffer.