Gehoorzaam, snel en sterk, dat is hoe de 31-jarige Marlon Grennan zijn honden omschrijft. De beste man is de oprichter van Dark Dynasty K9, een bedrijf in New Hampshire (VS) dat is gespecialiseerd in waakhonden. Het de thuisbasis van de wereldberoemde pitbull Hulk, een kruising tussen een Amerikaanse pitbullterriĂ«r en bull terrier die door zijn omvang en gewicht van 79kg nog altijd de wereld verovert. Hulk maakte furore in het tweede seizoen van Barquoft TV’s webserie Dog Dynasty. Het veranderde het leven van Marlon en Hulk voorgoed. De sympathieke reus heeft nu zijn eigen literaire agent, hondenvoer en merchandise.

Grootste pitbull ter wereld

Hoewel het vast een gevalletje ‘waar rook is, is vuur’ kan zijn, moet dit ras met de sterke kaken het ontgelden. Vooral in de media staan pitbulls bekend als onbetrouwbaar, onvoorspelbaar en gevaarlijk. Daarom is het des te mooier dat de beelden van Hulk de hele wereld overgaan, deze doen zelfs het hart van de grootste dierenhater smelten. Niet omdat hij schattig of klein is, maar juist het tegenovergestelde. Hulk is de grootste pitbull ter wereld die ooit heeft geleefd. Even voor de duidelijkheid, een normale pitbull weegt maximaal zo’n 27 kilogram. In alle media-aandacht die hij inmiddels heeft gehad zie je ‘m echter gewoon vreedzaam met zijn gezin. Omringd door peuters, puppies en volwassenen die kleiner zijn dan hij. Geen probleem, want Hulk luisert zelfs naar de destijds drie jaar oude zoon van Grennan.

Puppies van 55k

Omdat de grootte en massa normaal gesproken geen lange toekomst voorspellen, zet Hulk zijn genen voort op een andere manier. Juist, puppies! Het eerste nest van de wereldrecord-brekende kolos telde maar liefst 8 pups die allen zo’n grote toekomst werden toebedeeld als hun vader. Hoewel ze als volwassenen ruim een half miljoen dollar waard zijn, konden de pups voor $55.000 worden opgehaald.

Marlon Grennan heeft er zelf in ieder geval eentje gehouden: Kong. Vernoemd naar de reusachtige gorilla King Kong, moet Kong de schaduw van zijn vader ontgroeien: