Voor de meeste mensen is het maken van een cruise niets minder dan een droomvakantie. In de meeste gevallen is dat dan ook een belevenis op zich waar je jarenlang voor moet sparen. Het is immers geen weekendje weg op een vakantiepark. Op zo’n cruise ben je omgeven door allerlei vormen van luxe en is er geen moment dat je last krijgt van verveling. Het nadeel is wel dat het snel kan gaan wennen. Voor de meest verwende vakantiegangers is er hoop: het spiksplinternieuwe cruiseschip Wonder of the Seas. Het cruiseschip in aanbouw en gaat alle verwachtingen te boven.

Meest luxe cruiseschip

De Wonder of the Seas is de droom van het bedrijf Royal Caribbean. Toen ze echter hun nieuwste cruiseschip bestelden, hadden ze geen idee dat er een pandemie zou komen met een behoorlijke impact op het toerisme. Klein probleem: een cruiseboot met een prijskaartje van 1 miljard dollar ga je niet even cancellen. Kortom, de eerste reis met het schip moest worden uitgesteld, maar dat lange wachten wordt nu beloond. Je kunt nu alvast reserveren voor deze stad op zee.

cruiseschip

Kleine drijvende stad

Mocht je van plan zijn om je bankrekeningsaldo aan te spreken voor de reis van je leven, lees dan gerust verder zodat je weet wat je te wachten staat. Wonder of the Seas is namelijk niet zomaar een bootje. Het ding weegt zo’n 236.857 ton en is 4 procent groter dan het grootste cruiseschip tot nu toe. Het wordt zonder te overdrijven één grote drijvende stad die plaats biedt aan maximaal 6.988 passagiers – een nieuw record voor een cruiseschip. Het schip heeft achttien dekken, 2.867 passagiershutten en zal bijna 366 meter lang zijn. Wonder of the Seas beschikt over drie afzonderlijke grote zwembaden, een apart deel met een kinderbad, surfsimulators, minigolfbanen, basketbalvelden, een overdekte ijsbaan, een waanzinnig hoge waterglijbaan en meer.

Azië ontdekken

Mocht het bovenstaande nog niet genoeg zijn om je te overtuigen: het schip zal ook onderverdeeld worden in maar liefst acht verschillende ‘buurten’. Dat moet je overigens wel letterlijk nemen, er is namelijk ook een ‘Central Park’ aanwezig met meer dan twintigduizend planten. Daarnaast zijn er diverse restaurants, bars, lounges, theaters en casino’s. Kortom, wil je op bijzondere wijze Azië ontdekken, dan is dit een prima manier.

De eerste reizen vinden plaats in maart 2022 in Azië, de eerste keer dat ’s werelds grootste cruiseschip zal aanmeren in de regio. Gedurende vier tot acht nachten reis je naar Japan vanuit Shanghai in China. Het mega cruiseship zal vervolgens in november 2022 naar Hong Kong varen om vervolgens verder te gaan richting Vietnam, Zuid-Korea, Japan en Taiwan. Wat een reis zal gaan kosten hangt af van je wensen, maar een cruise van vier dagen kost in ieder geval 644 dollar per persoon.