Gear

Jongensdroom: dit is één van de grootste boomhutten ter wereld

boomhut

Een boomhut. Iedereen droomde er vroeger van en sommigen hadden hem zelfs in de tuin of het bos. Het takken verzamelen, een geschikte boom uitkiezen en vervolgens het bouwen zorgen voor de nodige dosis voorpret. Vervolgens is het verblijf in je eigen boomhut een combinatie tussen zowel geheimzinnig als leuk. De Amerikaanse Horace Burgess heeft zijn jongensdroom nogal serieus aangepakt.

Amerikaanse man bouwde 19 jaar aan immense boomhut

Horace Burgess komt uit het Amerikaanse Crossville. Daar begon hij in 1993 aan de bouw van zijn eigen boomhut. Dit moest er niet zomaar één worden, maar één van onwijs grote proporties.  De reden voor de bouw was nogal opvallend. Burgess was namelijk van mening dat hij door God was opgeroepen om de boomhut te bouwen. Een soort ark dus, maar dan hoog tussen de bladeren. Voor maar liefst 19 jaar was hij druk bezig met het bouwen van zijn creatie. Het was dan ook lange tijd de vraag of het werk ooit helemaal af zou raken.

Gigantisch aantal spijkers gebruikt voor de 80 kamers

We vertelden je eerder al over 5 unieke overnachtingen voor een vakantie in eigen land. Daar vind je onder andere boomhut overnachtingen tussen. Toch lijkt het exemplaar van Horace Burgess ons net nog een tikkeltje vetter. Het grote complex bestaat namelijk uit maar liefst 80(!) kamers. Daarvoor zijn door de ontwerper rond de 250.000 spijkers en schroeven gebruikt. Het totale bouwwerk kostte Horace Burgess ongeveer $14.000,- waarbij hij ook veel gebruik maakte van gerecycled materiaal.

Het noodlot van de boomhut van Horace Burgess

De boomhut groeide door de jaren heen uit tot grote toeristische attractie. Toch kende het gigantische kasteel in de bomen een jammerlijk einde. Vanaf 2012 was het voor bezoekers niet meer toegestaan om het bouwwerk te bezoeken. Dit doordat er niet meer aan de brandveiligheidsvoorschriften kon voldoen. Niet zo heel raar als je het ons vraagt, met al dat hout. In 2019 werd de parel van Horace Burgess uiteindelijk helemaal verwoest, voor onduidelijke redenen. Gelukkig hebben we de foto’s nog.