Grote kans dat jij één of meerdere reizen als sneeuw voor de zon hebt zien verdwijnen. Goede reden om een vakantie in eigen land te zoeken. Gelukkig zijn er meer dan genoeg unieke overnachtingen te boeken in Nederland. Van slapen in oude cellen tot verblijven in een boomhut: dit zijn 5 toffe opties voor jou deze zomer.

Deze overnachtingen maken je trip onvergetelijk

Er worden genoeg vakanties in eigen land aangeboden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de geniale campingvakantie in Nederland, georganiseerd door de mensen achter Mysteryland en Amsterdam Open Air? Ook voor een weekend weg met je maten of vriendin kun je in Nederland genoeg leuke plekken bezoeken. Overnachtingen op één van deze locaties zijn onvergetelijk.

Oude gevangenis

Rinkelende kettingen, ijzeren deuren en trillend tralies. Een gevangenis heeft op het eerste gezicht niet alles in huis voor een gezellig verblijf. Toch is een verblijf in een oude gevangenis die volledig is opgeknapt iets wat je een keer gedaan moet hebben. Je krijgt iets mee van de sfeer van binnen, maar dan in de meeste gevallen op een gevangenis-vreemde luxe. Bovendien ben je daarna waarschijnlijk blij met al die overnachtingen die je weer in vrijheid kan doen. Check hier wat verschillende opties in Nederland.

overnachtingen

Molen

Er is niets zo Nederlands als een molen. Waarom zou je dan dus niet je intrek nemen in zo’n molen voor één of meerdere overnachtingen? Kies er één uit in Friesland en combineer je verblijf met een fietsvakantie met je vrienden. Of reis naar Limburg af voor een verblijf in een watermolen en geniet van de natuur. Check hier je verschillende opties.

overnachtingen

Vliegtuig

Dit verblijf is voor alle reizigers onder ons. Als je voorlopig niet het vliegtuig neemt, hoeft dit niet te betekenen dat je een vliegtuig niet meer van binnen zal zien. We hebben het niet over de overnachtingen die je normaal meemaakt in een vliegtuig (denk aan weinig beenruimte, turbulentie en jankende kinderen). Deze vliegtuigen en helikopters komen niet meer van de grond. Ze bieden je luxe én een unieke ervaring.

overnachtingen

Boomhut

Grote kans dat jij als klein kind een boomhut had, of er altijd van hebt gedroomd. Nu kan je zelf in de tuin aan de slag gaan (want waarschijnlijk heb je veel tijd over), maar je kan ook kiezen voor één van de overnachtingen in een luxe boomhut. In een boomhut kom je heerlijk tot rust en waan je jezelf midden in de natuur. Het is aan jou om te kiezen voor een luxe variant, of juist een back to nature-editie.

overnachtingen

Yurt

Wil jij je in het buitenland wanen, kies dan voor een verblijf in een yurt. Deze grote, ronde tenten komen oorspronkelijk uit Mongolië. Van buiten lijken ze niet erg bijzonder, maar van binnen zijn ze authentiek en sfeervol ingericht. Ze staan garant voor een bijzondere overnachting. Zie je dit wel zitten, kijk dan eens naar het Yurt-aanbod op Airbnb. Het zal je verbazen hoe veel mogelijkheden er zijn.

overnachtingen