Heel apart dit, maar het Griekse eiland Antikythera betaalt je letterlijk om hier te gaan wonen. Je krijgt er tevens een huis bij en één stuk land. Klinkt ideaal toch? Dat dachten wij ook! Mocht je nog woningzoekende zijn, dan wordt dit wellicht jouw volgende woonplaats!

Antikythera

De reden dat dit Griekse eiland ervoor heeft gekozen om mensen te betalen om hier te wonen is eigenlijk een beetje zielig, maar logisch. Dorpen trekken namelijk steeds vaker leeg, doordat de jeugd naar de grote steden verhuisd en de ouderen komen te overlijden. Zij wonen hier dan jaren en jaren, waardoor er uiteindelijk niemand meer overblijft en het dorp eindigt in een spookdorp.

In een poging om Antikythera niet tot een spookeiland te laten veranderen heeft de burgemeester besloten om er iets aan te doen. Er wonen nog maar slechts 24 mensen op het eiland en allemaal in hetzelfde dorp: Potamos. In een poging om meer inwoners te werven biedt hij mensen daarom 500 euro per maand, een huis en één stuk land om op het eiland te komen wonen!

Inwoners gezocht

Het is dus echt een reddingspoging om het eiland weer te bezetten. De voorkeur naar mensen gaat daarom uit naar Grieken, maar wij als lompe Nederlanders zijn ook meer dan welkom. En tja, zeg nou zelf gratis wonen in Griekenland klinkt toch helemaal niet zo slecht? Althans de burgemeester vermeld er wel bij dat overleven op het eiland in de winter een beste uitdaging is, maar hoopt dat mensen vanwege de gratis huisvesting en vergoeding toch de uitdaging aan willen gaan.

Je snapt zelf natuurlijk ook wel dat 500 euro in de maand niet genoeg zal zijn om te overleven, maar er zijn genoeg werkmogelijkheden in Antikythera! Zo kan je bouwvakker, veeboer of bakker worden of je opent je eigen bed & breakfast. Het schijnt dat het eiland namelijk een populaire toeristische trekpleister is. Het prachtige eiland ligt tevens qua ligging echt perfect. Het ligt in de buurt van het eiland Kreta, dus een vakantie daarheen is zo geregeld! Wist je trouwens dat je op sommige eilanden je geld terug krijgt als het regent?