Meestal komen ‘niet tevreden? geld terug’-acties van commerciële bedrijven. Dit keer is het echter een heel eiland dat zich bezig houdt met dergelijke garanties. We hebben het over het (vrijwel) altijd zonnige eiland genaamd Elba. Daar krijg je op de dagen dat het regent gratis verblijf vergoed. Dat geld komt van de gemeente van het eiland zelf. Deze zomer naar Elba gaan dan?

Elba

Je hebt twee soorten mensen in Nederland. Er zijn mensen die het eiland Elba vooral herkennen aan het feit dat Napoleon daar zijn gevangenigsstraf uitzat, dat hij de oorlog verloren had. En je hebt mensen die het eiland vooral kennen als een prachtige toeristenbestemming. Hoe dan ook, het is een eiland met een rijke geschiedenis die meer dan 2000 jaar terug gaat. Dit valt te zien op locaties als de Dôme des Invalides kerk en het stadje Capoliveri, met haar mooie rode daken. Ook kun je genieten van de ruige natuur op het eiland, waaronder verschillende baaien zoals de Marina di Campo en Lacona-baai. Maar een van de grootste toeristentrekkers van dit eiland is toch wel het weer. Omdat het eiland in de zogenaamde ‘regenschaduw’ van het grotere eiland Toscane ligt, valt de regen hier heel erg mee. Dat valt het bestuur van Elba ook op.

elba

Geld terug garantie

Hoe zit de deal nou precies in elkaar? Het toerismebureau van het eiland biedt de actie alleen aan in mei en van 15 september tot en met eind oktober. Als het langer dan twee uur regent, tussen tien uur ’s ochtends en 8 uur s’avonds, krijg je je overnachting vergoed. Het ‘Elba No Rain’ initiatief klinkt verleidelijk. Je moet echter wel een hotel boeken dat samenwerkt met de actie. Dus, kijk goed of een hotel naar jouw wens op de lijst met deelnemer staat. In elk geval staat op Elba een mooie vakantie garant.