Na maandenlang te moeten hebben doorgebracht zonder Formule 1 race, gaat het circus eindelijk weer van start. Dat de competitie is tegenstelling tot de voorgaande edities zwaar gehavend is zal duidelijk zijn. Toch mag er niet gesproken worden over een halve competitie. Het is gewoon een ingekort seizoen en de favorieten zijn nog altijd dezelfde. Of dat betekent dat Max Verstappen in Oostenrijk weer de winst kan pakken zullen we snel genoeg weten. De Nederlander behoort in ieder geval tot de favorieten.

GP Oostenrijk

Ooit was er een zekere Jochen Rindt die op 23 augustus 1964 debuteerde  in de Formule 1. Destijds was er geen sprake van een professioneel circuit in Oostenrijk, maar was in allerijl een oud vliegveld omgetoverd tot supersnelle racebaan. Dat de nodige hobbels en oneffenheden in het asfalt voor de nodige gevaarlijke momenten konden zorgen, laten we even buiten beschouwing. Anno 2020 is de situatie heel anders. De baan is vele malen beter en Oostenrijk is nu de plek waar Red Bull succes kan schrijven.

View this post on Instagram

Quali day. Let’s go 🦁 #AustrianGP

A post shared by Max Verstappen (@maxverstappen1) on

Laatste seizoen voor Vettel

De GP van Oostenrijk is vanwege de vele recente ontwikkelingen anders dan normaal. Natuurlijk zijn er de grote jongens als Hamilton, Verstappen en Vettel. Voor laatstgenoemde is het (voorlopig) zijn laatste jaar in de Formule 1. Hij mag dan wel in een Ferrari rijden, maar dat is dan ook het enige positieve puntje. Geen enkel team heeft voor de voormalige wereldkampioen belangstelling getoond en dus kan hij enkel hopen op een wonder. In de strijd om de titel zal Vettel echter geen rol van betekenis kunnen spelen. De strijd gaat in dit gehavende seizoen toch tussen Verstappen en Hamilton.

Leclerc vs Verstappen

Terwijl de Brit in feite nog altijd heer en meester is en weinig concurrentie zal ondervinden van zijn maatje Bottas, is dat bij Ferrari heel anders. Wil Vettel iets presteren, dan zal hij terdege rekening moeten houden met de hongerige Leclerc. Laatstgenoemde wil zich absoluut bewijzen en ziet in Max Verstappen een ideale concurrent. Beiden zijn gezegend met overdreven veel talent waarbij de ervaring van Verstappen wel eens de doorslag kan geven.

View this post on Instagram

Ready 🦁 #Season2020

A post shared by Max Verstappen (@maxverstappen1) on

Kansen voor Red Bull

Als Max Verstappen in Oostenrijk Leclerc achter kan houden zou er een bijzonder schouwspel kunnen ontstaan. De kenners hebben al aangegeven dat 2020 voor Verstappen de mogelijkheid biedt om eindelijk het gevecht met Hamilton aan te gaan. Helaas zal dat moeten gebeuren zonder publiek, maar het maakt de race er zeker niet minder spannend om.