Het lijkt misschien niet heel logisch om iemand van haar leeftijd een console te geven, maar koningin Elizabeth kreeg ooit een gouden Wii toegestuurd. Deze gouden console kan nu in geval van jou worden, mocht je er veel geld voor over hebben.

Gouden Nintendo Wii van de koningin staat te koop

De Nintendo Wii is een van de spelcomputers die voor veel jongeren veel invloed heeft gehad. Of je nou je favoriete shooter, of een gezinsspel wilde spelen, op de Wii kon het namelijk allemaal. Misschien is het wel de beste spelcomputer die ze ooit gemaakt hebben, maar helaas is zijn glorietijd wel een beetje voorbij. Ondanks dat is het alsnog leuk om er een te hebben, al helemaal als het een gouden Nintendo Wii is.

gouden Wii

Bedrijf THQ (wat inmiddels is opgeheven) gaf deze unieke spelcomputer aan de Queen. Het is in principe een ‘doodnormale’ Wii. Het enige wat er anders aan is, is dat de console zelf en de afstandsbedieningen volledig bedekt zijn in 24 karaats goud, dus het is een behoorlijk waardevolle console. Door strikte veiligheidsmaatregelen kwam de gouden Wii alleen nooit bij hare majesteit aan en keerde terug bij het bedrijf THQ. In 2017 werd ‘ie van een verzamelaar, die de Wii aan de Nederlandse verzamelaar Consoleverations Don verkocht. Deze dacht ‘m uiteindelijk voor een dikke drie ton op eBay te kunnen verkopen. Het mocht helaas niet zo zijn, omdat de marktplaats hem afsloot wegens het feit dat het artikel ver boven de gebruikelijke prijs werd verkocht. Maar nu kan de gouden Wii-liefhebber zijn of haar slagje slaan. De consule wordt opnieuw te koop aangeboden.

gouden Wii

Een bizar dure game console

Deze gouden Wii, die goed bij de gouden Tesla zou passen, wordt dus geveild. Het hoogste bod staat op het moment van schrijven op 3.250 dollar. Je kunt nog tot 21 mei een bod uitbrengen. Weet wel dat je dan geen item in nieuwstaat koopt én je waarschijnlijk vrij weinig met deze Wii kunt. Nintendo heeft jaren geleden namelijk de online multiplayer- en Wii Shop-services stopgezet. Is dat even jammer!