Het lijkt misschien niet heel logisch om iemand van haar leeftijd een console te geven, maar koningin Elizabeth kreeg ooit een gouden Wii toegestuurd. Of ze er ook daadwerkelijk gebruik van heeft gemaakt weten we niet, maar hij kan nu in ieder geval van jou worden, mocht je er veel geld voor over hebben.

Gouden Nintendo Wii van de koningin staat te koop

De Nintendo Wii is een van de spelcomputers die voor veel jongeren veel invloed heeft gehad. Of je nou je favoriete shooter, of een gezinsspel wilde spelen, op de Wii kon het namelijk allemaal. Misschien is het wel de beste spelcomputer die ze ooit gemaakt hebben, maar helaas is zijn glorietijd wel een beetje voorbij. Ondanks dat is het alsnog leuk om er een te hebben, al helemaal als het een gouden Nintendo Wii is.

gouden Wii

Bedrijf THQ (wat inmiddels is opgeheven) gaf deze unieke spelcomputer aan de Queen. Het is in principe een ‘doodnormale’ Wii. Het enige wat er anders aan is, is dat de console zelf en de afstandsbedieningen volledig bedekt zijn in 24 karaats goud, dus het is een behoorlijk waardevolle console. In 2017 werd hij van een verzamelaar, maar het is nu tijd dat de gouden Wii een andere eigenaar krijgt. Daarom staat hij op eBay, voor een verrassend hoge prijs.

gouden Wii

Een bizar dure game console

De gouden Wii staat dus te koop, voor een ‘schamele’ 300.000 dollar, maar dan heb je dus wel een unieke console. Hij zou in ieder geval goed bij de gouden Tesla passen, maar met die twee bij elkaar is het misschien een beetje te veel goud. Mocht je dus geld over hebben kan het een leuke aankoop zijn, maar het lijkt ons onlogisch om zo veel geld neer te leggen voor een console waar geen spellen meer voor gemaakt worden en waar waarschijnlijk weinig mensen nog op te vinden zijn. Daarnaast heeft hij op de afstandsbediening ook nog gebruikerssporen, dus misschien was de Britse koningin toch een gamer.