Je moet onder een steen geleefd hebben, wil je chef-kok ‘Salt Bae’ niet kennen. Zijn gouden Tomahawk Steak is inmiddels ook wereldberoemd, maar ook absurd duur. Een restaurant in het Verenigd Koninkrijk biedt nu een goedkope van de gouden Tomahawk Steak aan.

De officiële gouden Tomahawk Steak kost een godsvermogen

Nusret Gökce, aka Salt Bae is in korte tijd wereldberoemd geworden. De chef-kok heeft zijn talent benut en zijn imperium uitgebreid met meerdere restaurants over de hele wereld. Deze restaurants staan bekend om de bizarre gerechten die op het menu staan. Eén daarvan is de gouden Tomahawk Steak. In dit stuk vlees zit echt goud verwerkt. Het enige nadeel hieraan is het prijskaartje: 747 euro. Daarom heeft een restaurant in Sunderland een goedkope versie van de gouden Tomahawk Steak op het menu gezet.

Goedkope variant van de gouden Tomahawk Steak

Niet iedereen heeft bijna 750 euro over voor een stuk vlees. Gelukkig heeft restauranteigenaar John Stirk voor ons de oplossing. Hij heeft in zijn twee filialen van het Knightsbridge steakhouse een goedkope variant van de welbekende gouden Tomahawk Steak op het menu staan. Hier betaal je in plaats van 750 euro slechts 117 euro voor de delicatesse. Bovendien kun je dit gerecht met zijn tweeën delen, dat scheelt toch een hoop!

“Het gaat om kwaliteit”

“Voor mij ging het erom te laten zien dat de gouden Tomahawk steak goedkoper en beter kan. Het hoeft geen godsvermogen te kosten.” Hij zegt niet dat 117 euro ‘goedkoop’ is, maar het is volgens hem ook geen alledaags gerecht. “De reacties zijn overweldigend. In het weekend hebben we er zo’n 30 verkocht. Het sentiment erachter was niet om een ​​gouden, flitsende steak op ons menu te zetten, het ging om de kwaliteit van het eten.”

Knightsbridge steakhouse in Sunderland of Durham

Wil jij ook een keer de gouden Tomahawk Steak proberen, maar geen godsvermogen kwijt zijn? Haast je dan naar één van de twee Knightsbridge steakhouse’s in Sunderland of Durham. Eet smakelijk!

Header foto: Instagram Stirks Steakhouse.