In Nederland zijn er aardig wat dure en extreem dure huizen te vinden. Dan kun je beter spreken over dikke villa’s en landhuizen, zoals bijvoorbeeld het peperdure Landgoed Woestduin. Maar het kan ook de andere kant op vallen en dat is ook op Funda te vinden. Het goedkoopste (Nederlandse) huis van Funda is namelijk net zoveel, of soms zelfs minder waard dan een nieuwe auto.

Het goedkoopste huis van Funda

In Sittard is het desbetreffende optrekje gevestigd. Het is een appartement in een flat, met een oppervlakte van 90 vierkante meter. Het is een 5-kamer appartement met 2 slaapkamers op de 9e verdieping van de flat. Er staat bewust bij dat het ‘te renoveren’ is, en dat is ook wel te zien aan de foto’s. Maar goed, dan heb je wel een huis voor slechts €69.000 euro. Hiermee is dit het goedkoopste huis van Funda dat dan volledig voor jezelf is. En ja, er zijn wel goedkopere plekken waar je kunt wonen, zoals kavels of parkeerplaatsen, maar daar staat nog geen huis.

goedkoopste huis van funda

Flink wat renoveren

Je moet in het goedkoopste huis van Funda niet lang om je heen kijken of kritisch zijn met wat voor huis je hebt. Er valt nog aardig wat te renoveren, maar je hebt opzich een prima basis. Er is bijvoorbeeld een badkamer met aparte douche en ligbad en een vaste wastafel. Maar hier is wel aan te zien dat er al een poosje niet zoveel mee is gebeurd en dat wat opfrissing wel nodig is. Hetzelfde geldt voor de slaapkamers, waar de muren er niet bepaald werkzaam uit zien en er zelfs een gat in zit. Maar voor iemand die van klussen houdt en de tijd heeft om hier wat moois van te maken is het nog werkbaar ook.

goedkoopste huis van Funda

goedkoopste huis van Funda

Perfect voor de klusser

Het is dus voor iemand die van klussen houdt een ware speeltuin. Dan de eenvoudige aanbouwkeuken is nog veel meer te maken dan er nu is en er is nog veel leeg en half bouwvallig. Soms is er dus iets meer dan een likje verf nodig, maar met het goedkoopste huis van Funda kun je bijna niet anders verwachten. En als dat is waar je naar op zoek bent is het een mooi project. Mits je hier het juiste gereedschap voor hebt natuurlijk.

goedkoopste huis van nederland