Actueel

Prijzenoorlog zorgt voor stuntprijzen: Vliegen naar Curaçao straks stuk goedkoper

curacao vliegtickets goedkoper

Er is een prijzenoorlog losgebarsten rondom vluchten naar Curaçao. Corendon gaat vanaf november zelf klanten naar Curaçao vliegen. De consument is daarmee de lachende derde: de vliegtickets van en naar Curaçao worden namelijk een stuk goedkoper.

Corendon vliegt voortaan zelf klanten naar Curaçao

Er komt een einde aan de tienjarige deal tussen KLM en Corendon. Deze periode verzorgde vliegmaatschappij KLM de vluchten van en naar Curaçao voor reisorganisatie. Nu mengt Corendon zelf zich in de strijd om betalende vakantiegangers. De reisorganisatie gaat namelijk vanaf november zelf klanten naar Curaçao vliegen. In eerste instantie zal het gaan om vijf vluchten in de week, in het hoogseizoen wordt dat aantal zelf opgevoerd naar zes in de week.

De reismaatschappij heeft hiervoor een wet-lesae overeenkomst afgesloten met de Spaanse luchtvaartmaatschappij World2Fly. De Airbus A350-900, die ietsje groter is dan de privéjet van John de Mol, biedt plaats aan 432 passagiers. Hiermee kunnen per jaar ongeveer 220.000 passagiers extra van en naar Curaçao kunnen vliegen. Twee derde van de capaciteit zal verkocht worden als onderdeel van een pakketreis en een derde als losse tickets.

Prijsstijging vliegtickets voorbij

Met deze actie komt er een einde aan de prijsstijging van de vliegtickets voor Curaçao. KLM is minder gaan vliegen naar de populaire vakantiebestemming. Daardoor werden de vliegtickets duurder. “Dat was voor ons niet meer interessant”, vertelt Corendon-CEO Stevenvan der Heijden aan NU.nl. Dan is er nog maar één oplossing en dat is om het zelf te gaan doen.”

Vanaf november verzorgen TUI, KLM en Corendon gezamenlijk 25 vluchten per week van Nederland naar Curaçao. Dit zorgt voor een gezondere concurrentie, waar de consument van profiteert. Op dit moment zijn de ticketprijzen veel hoger dan een jaar geleden, maar daar komt vanaf november verandering in. De vliegtickets naar Curaçao worden dan een stuk goedkoper.

Hoeveel goedkoper worden de vliegtickets van en naar Curaçao?

Allemaal leuk en aardig, maar hoeveel goedkoper worden de vliegtickets van en naar Curaçao dan? Vanaf 3 november 2023 kunnen reizigers een enkeltje boeken vanaf 299 euro, een retourticket heft een vanafprijs van 598 euro. De vliegtickets kan je vanaf nu boeken via de website van de reisorganisatie.