Other

Vliegen in stijl: Dit is de luxe privéjet van John de Mol

privéjet john de mol

Talpa-baas en miljardair John de Mol is in het bezit van een peperduur privéjet. Het zou gaan om een Falcon 7X van de Franse vliegtuigbouwer Dassault. Dat is nog eens wat anders dan met een budgetvliegtuigmaatschappij vliegen!

De carrière van John de Mol

John de Mol groeide op in in ’t Gooi. Hij had altijd al een grote passie voor voetbal, niet gek dat hij ooit commissaris was bij Ajax. Toen zijn vader de directeur werd van de piratenzender Radio Noordzee Internationaal, kreeg John steeds meer belangstelling in de mediawereld. Tegenwoordig is John de Mol de baas over hét grootste multimediabedrijf van Nederland.

Succesvolle formats

In maart 2015 verkocht hij zijn trots Talpa Media aan de Britse ITV voor een eerste contante betaling van zo’n 457 miljoen euro. Maar de rest van Talpa blijft doorgaan in een stroomversnelling in verschillende branches waaronder Talpa Gaming, Talpa Beheer, Talpa Events, Talpa Social en ga zo maar door. Naast Talpa heeft De Mol ook aandelen in andere bedrijven. Daarnaast heeft De Mol grote bedragen binnengehaald met verschillende tv-formats die wereldwijd een succes werden. Denk hierbij aan de The Voice, Big Brother en Marble Mania.

Specificaties van de privéjet van John de Mol

De privéjet van John de Mol is van een ongekende luxe. De Falcon 7X met straalmotoren heeft het kenmerkende registratienummer PH-TLP, waarbij naar verluidt de laatste letters staan voor Talpa. Het toestel heeft volgens de fabrieksspecificaties een topsnelheid van 900 km/uur en een bereik van 11.000 kilometer. De goedkoopste uitvoering heeft leren stoelen die naar alle kanten draaibaar zijn en een keuken met moderne keukenapparatuur.

Watch on YouTube

Hoeveel kost de luxueuze privéjet van John de Mol?

De miljardair John de Mol heeft een flinke duit in het zakje moeten doen. De superluxe luchttaxi kost een slordige vijftig miljoen. Of dit voor hem ook een enorm geldbedrag is, valt over te discussiëren, lees hier alles over het ongekende vermogen van John de Mol.