Entertainment

Nieuwe detectiveserie op Netflix van de makers van Chernobyl nu al 100% op RottenTomatoes

giri/haji

De producenten achter Chernobyl hebben de handen ineen geslagen voor een nieuw project: de serie Giri/Haji. Een hele brute detectiveserie die we heel snel op Netflix kunnen verwachten.

Giri/Haji op Netflix

De serie gaat over twee broers. De twee komen misschien uit hetzelfde gezin, maar qua keuzes in het leven kunnen ze niet verder van elkaar af staan. De één, Kenzo Mori is een politieman, een gewaardeerde inspecteur die in Tokio werkt. De andere broer is Yuto Mori en hij is een medogenloze huurmoordenaar binnen de Japanse Maffia, de Yakuza.

In Giri/Haji vertrekt Kenzo  naar Londen om op zoek te gaan naar zijn jongere broertje. Yuko zit namelijk in de problemen en is vermist nadat hij een lid van een rivaliserende Japanse bende zou hebben vermoord. De politie vreest dat er gevolgen zitten aan de actie van Yuko en dat het een maffia-oorlog heeft ontketend. Kenzo gaat op zoek naar zijn broertje en doet er alles aan om hem te vinden en de situatie onder controle te brengen.

Op zich al een pittige uitdaging, maar extra moeilijk omdat Kenzo alles undercover moet doen, zodat de Britse politie niets doorheeft. Hij bedenkt een dekmantel waarin hij zich voordoet als een buitenlandse student criminologie. Maar hoe dichter hij bij de kern van de problemen komt, hoe moeilijker het wordt om zijn identiteit geheim te houden.

100% op RottenTomatoes

De serie is nog blinkend nieuw en toch knalt hij de wereld in met een monsterscore van 100% op RottenTomatoes. De onderbouwing van de recensenten liegt er niet om en belooft ons veel goeds. Men heeft het over een keiharde actieserie boordevol spanning en onverwachte plotwendingen. De naam Giri Haji is te vertalen naar Plicht/Schaamte. De serie is vanaf 10 januari te zien op Netflix en bestaat uit 8 afleveringen.  Het is een absolute must-see voor hen die van actie- en misdaadseries houden.

Watch on YouTube