Entertainment

Tover jouw huis om in een thuisbioscoop met deze gigantische tv

lg televisie

Groot, groter, grootst. De kans bestaat dat jij met je 50 inch televisie al supertevreden bent. Deze enorme tv van LG is een 'klein stukje' groter. Het apparaat heeft een diameter van maar liefst 325 inch en is nu beschikbaar in de webshop van LG.

LG DVDLED Home Cinema is groter dan groot

Er lijkt een strijd gaande tussen de grote tv-fabrikanten: ‘wie heeft de grootste?’ Een tijdje terug kwam Samsung al met een televisie met een diameter van 292 inch, genaamd The Wall, op de markt en niet veel later volgde Sony met de Crystal Led van 220 inch. LG overtreft beide techgiganten met de grootste tv van hun nieuwe collectie. Het model beschikt over ongekende afmetingen en past niet zomaar in je woonkamer. De diagonale afmeting is 325 inch: meer dan 8 meter dus!

Nieuwe televisie-collectie

Meerdere 2K, 4K en 8K schermen maken de collectie compleet. De Dual2K Ultra Stretch heeft een diagonaal van 196 inch. De Dual4K is veel breder dan dat hij lang is, maar bereikt hierdoor wel een diameter van maar liefst 393 inch. Het paradepaardje van de LG-collectie is de 8K Ultra HD. Met een normale lengte-breedte verhouding en een diagonaal van 325 inch heb je een wel heel hoog plafond nodig. Dankzij de DVDLED technoloigie heb je een beter beeld en is de helderheid en contrast veel beter dan een LCD-tv.

Waar is deze tv te verkrijgen?

De nieuwe televisies, inclusief de LG DVDLED Home Cinema, zijn nu beschikbaar via de website van LG. Via een formulier komt de klant in contact met LG. In het formulier vult men de versie en hun budget in. Zo zijn er televisies voor mensen met een budget van minder dan 100.000 dollar tot budgetten van meer dan 1 miljoen. De kleinste versie, van 81 inch, is het goedkoopste en kost ongeveer 70.000 dollar. De grootste versies worden op maat gemaakt en hebben een flink prijskaartje. Al zullen de meeste ‘normale mensen’ geen ruimte hebben voor een televisie van 325 inch.