In een eerder artikel wezen we je erop dat knappe mannen benadeeld worden om redenen met een seksueel tintje, nu hebben we een feitje voor je waarbij het vooral gaat om de daden die iemand verricht, buiten werktijd om. De nieuwe werkweek staat voor de deur en om je goed voor te bereiden hebben we hier een tip voor je: uit een studie is namelijk gebleken dat een gezond seksleven het verschil kan maken in de mate van je werkplezier!

Gezond seksleven

Ja ja, nog een reden om e-mails over het werk te negeren wanneer je ’s avonds thuiskomt – en om de avond door te brengen in een andere context. Keith Leavitt, de leidende professor aan de Oregon State University bevestigt:

“Het onderhouden van een gezonde relatie met een gezond seksleven zal werknemers helpen om blij en betrokken te blijven in hun werk, wat ten goede komt aan de werknemers en de organisaties waarvoor ze werken. Dit is een herinnering dat seks sociale, emotionele en fysiologische voordelen heeft, en het is belangrijk om er een prioriteit van te maken. Technologie biedt de verleiding om aangesloten te blijven, maar het is waarschijnlijk beter om de stekker uit het stopcontact te halen en werkgevers moeten hun werknemers aanmoedigen om na een bepaald aantal uur te stoppen met werken.”

angry leonardo dicaprio GIF

Onderzoek

Leavitt en zijn collega-onderzoekers volgden 159 getrouwde werknemers in de loop van twee weken en vroegen hen om elke dag twee enquêtes in te vullen. Ze ontdekten dat degenen die seks hadden, meldden dat ze de volgende dag in een positievere bui waren, wat leidde tot meer werkplezier en werkbetrokkenheid gedurende de dag. Deze positieve effecten duurden ongeveer 24 uur en waren gelijk voor de mannen en de vrouwen.

Bovendien ontdekten de onderzoekers dat het brengen van thuiswerkgerelateerde stress het seksleven van de werknemers negatief beïnvloedde. Dus, wanneer koppels hun werk of telefoon niet loslaten, missen ze de positieve effecten – inclusief de afgifte van dopamine, waardoor hechting en gehechtheid ontstaat – die hen de volgende dag zelfs meer gemotiveerd kunnen maken op het werk.