Een film kijken in een oude bioscoop, klinkt vet toch? Dat is wat je binnenkort kunt doen in Melbourne. Daar wordt namelijk de oude HM Prison Pentridge gevangenis omgebouwd tot een dikke bioscoop.

De HM Prison Pentridge

De gevangenis opende haar deuren voor het eerst in 1851 in Coburg, een voorstad van Melbourne. Het diende toen als grootste en belangrijkste gevangenis van het stedelijke gebied. De HM Prison Pentridge ging officieel dicht in 1997. Daarna werden een aantal gebouwen beschermd in het Victorian Heritage Register en maken ze deel uit van een nieuwe wijk.

Het nieuwe project

Het nieuwe project wat op de locatie is gebouwd bevat veel verschillende soorten moderne gebouwen. Waaronder een enorme piazza van maar liefst 6500 vierkante meter. De historische verhalen van de gevangenis spelen een belangrijke rol in de nieuwe omgeving, bijvoorbeeld bij het ontwerpen van de nieuwe gebouwen. Een onderdeel van het nieuwe project is de Pentridge Cinema.

Van gevangenis tot bioscoop

De Pentridge Cinema wordt een bioscoop het verbluffende aantal van 15 zalen. De bouw vind plaats in- en rondom het gebouw van de oude gevangenis en wordt gerealiseerd door Palace Cinemas. De enorme bioscoop biedt plaats tot aan 1100 toeschouwers. De bedoeling is dat de deuren in december open gaan. Er wordt extra ingezet op gebruiksvriendelijkheid, zodat iedereen prettig en veilig naar de bioscoop kan gaan. Zo krijgt bijvoorbeeld iedereen persoonlijk de stoel toegewezen, kun je contactloos betalen en telefonisch reserveren.

Hierboven zie je een bericht dat geplaatst is door Palace Cinemas over de restauratie van de gevangenis. Op de foto zie je hoe indrukwekkend de ingang van de gevangenis eruit ziet. We zijn benieuwd hoe de bioscoop er uiteindelijk uit gaat zien en we zouden het heel vet vinden om er ooit eens een bezoekje aan te gaan brengen. Wat ons betreft is dit echt een top idee van de bioscoopketen. Benieuwd hoe het gebied eruit gaat zien? Bekijk hieronder de foto’s.

van gevangenis tot bioscoop