Je kent het vast wel: je bent in contact gekomen met een leuke en interessante vrouw, maar je hebt moeite om het gesprek draaiende te houden. Hoe voorkom jij dat het tussen jullie doodbloedt? Dit zijn 5 tips om jullie gesprek in stand te houden.

Tips om het gesprek met elkaar in stand te houden

Zeker een eerste date, of juist een toevallige ontmoeting, kan ervoor zorgen dat het gesprek dat jij met de knappe dame tegenover je voert, opeens kan doodbloeden. Niet oké, want jij wil maar wat graag een (vervolg)date. Op deze manier houd jij het gesprek dan ook op gang.

1. Wees geïnteresseerd en stel vragen

Dit lijkt voor de hand liggend, maar door de zenuwen kunnen mensen nog wel eens de neiging hebben om door te ratelen. Doe dit vooral niet. Laat oprechte interesse zien in jullie gesprek en stel doorvragen wanneer zij vertelt over iets waar ze enthousiast over is. Waarom vind ze die baan zo leuk? Wat voor  gevoel gaf die verre reis haar?

gesprek

2. Vertel ook over jezelf in jullie gesprek

Naast het stellen van vragen, mag je natuurlijk ook over je eigen passies en interesses vertellen. Probeer eens iets bijzonders en unieks over jezelf te vertellen dat niet iedereen weet. Een bijzondere creatieve hobby of een taal die je wilt gaan leren. Verras haar en hou haar aandacht bij je.

3. Maak gebruik van humor

Probeer te ontdekken en aan te voelen wat zij leuk vindt tijdens jullie gesprek. Is het een beetje sarcasme, of juist een woordgrapje? Zodra je dit door hebt: durf grapjes te maken. Niet is aantrekkelijker dan een man die haar aan het lachen weet te maken.

gesprek

4. Zoek naar raakvlakken in het gesprek tussen jullie twee

Benoem raakvlakken en ga hier verder op door. Een gesprekje aanknopen met die ene leuke collega? Vraag haar meer over dat ene project waar jullie al samen een poosje aan werken. En benadruk de onderdelen die jij ook leuk of juist uitdagend vind. Met deze raakvlakken ontstaat een connectie tussen jullie.

5. Wees zelfverzekerd

Wees zelfverzekerd, maak oogcontact, lach naar haar en sta rechtop. Maar let op: wees vooral niet arrogant. Deze fine line is zeer belangrijk. Waar het tonen van zelfverzekerdheid en daadkracht erg aantrekkelijk is, is een man die arrogantie uitstraalt dat absoluut niet. Dat kan niet alleen de reden zijn dat jullie gesprek ten einde loopt, maar ook dat zij niet openstaat voor iets serieus. Dit zijn 5 andere reden waarom zij met jou geen relatie wil.