Entertainment

Geraldine Kemper waarschuwt voor nepbeelden van “zichzelf”: ‘Trap hier niet in!’

geraldine kemper 4

Geraldine Kemper heeft een opmerkelijk bericht gedeeld op Instagram. De presentatrice wijst haar volgers erop dat ze niet in een scam moeten trappen, waarin "zijzelf" de hoofdrol speelt. Althans, nepbeelden en nepteksten van Geraldine. Wees gewaarschuwd!

Listige zwendelpraktijk

Geraldine Kemper komt met een opmerkelijk bericht dat haar volgers alarmeert voor een listige zwendelpraktijk genaamd ‘celebrity-bait’. De 33-jarige presentatrice onthult dat ze het slachtoffer is geworden van een online oplichtingszaak waarbij bedriegers haar naam, gezicht en reputatie gebruiken om nietsvermoedende mensen geld afhandig te maken. Ze benadrukt dat ze tientallen berichten heeft ontvangen van bezorgde volgers die haar attent maakten op de scam of er zelf al slachtoffer van zijn geworden.

‘Celebrity-bait’

Met deze waarschuwing wil Kemper haar volgers behoeden voor de valstrik. “Dit noemen ze ‘celebrity-bait'”, licht Kemper toe op haar Instagram @geraldine_kemper. “Lieve mensen”, schrijft de geboren Volendamse op Instagram. “Ik krijg elke dag tientallen berichten van mensen bij wie dit soort berichten langskomen op hun Instagram-feed of Facebook. Of mensen die al gegevens hebben afgegeven. Of erger al geld hebben overgemaakt. HET IS FAKE! SCAM. Trap hier niet in. Je bent je geld kwijt. Ik heb niet in een programma gezeten. Alles wat je hoort of ziet, is fake. Ik zeg niets over crypto. Wees gewaarschuwd!♥️”

View post on Instagram
 

Deze duistere praktijken zijn een herinnering aan het belang van waakzaamheid in de digitale wereld.

Trap er niet in

In de strijd tegen deze malafide acties spreekt Kemper haar hoop uit dat iedereen op zijn hoede is en niet ten prooi valt aan deze bedrieglijke oplichters. Met haar krachtige boodschap wil ze voorkomen dat anderen in dezelfde val trappen. Wees dus op je hoede voor deze moderne vorm van oplichting en laat je niet meeslepen door de schimmige praktijken van ‘celebrity-bait’.

Is het al te laat en ben jij het slachtoffer geworden van online oplichting? Doe dan hier aangifte van internetoplichting.