Food & Drinks

Zo kun je een fles wijn openen zonder kurkentrekker

kurkentrekker

Als het op dranken aankomt mag een goede fles wijn zeker niet ontbreken. Of het nou is voor een laat gesprek, een romantisch idee met je geliefde of als je iets te vieren hebt: er zijn veel momenten waarbij we een fles wijn op tafel toveren. Maar wat als je de kurkentrekker niet kunt vinden, of op een plek bent zonder kurkentrekker? Dit zijn tips om alsnog die kurk uit de fles te krijgen.

Zonder kurkentrekker een kurk uit de fles halen

Eigenlijk is het niet realistisch dat je wél een mooie fles wijn tevoorschijn hebt gehaald, maar niet beschikt over een kurkentrekker. Toch kun je maar altijd weten wat je moet doen als dit toch zo is.

Tip 1: Gebruik je schoen

Je zit ergens op het strand of in het park en beseft dat de fles wijn die jullie hebben meegenomen over een kurk bezit. Geen kurkentrekker, geen paniek. Doe je schoen uit en hou de fles wijn vervolgens ondersteboven tussen je knieën. Zorg ervoor dat de wijn goed tussen je knieën zit ingeklemd. Sla vervolgens met de zool van je schoen op de onderkant. Na verloop van tijd zal de kurk eruit schieten.

Tip 2: Gebruik een doek en de muur

Ook thuis zijn er makkelijke manieren te vinden om die kurk alsnog te verwijderen zonder kurkentrekker. Wikkel de onderkant en zijkant van de fles in een (thee)doek, maar bedek de kurk zelf niet. Sla zo vervolgens een aantal keer tegen de muur, totdat de kurk los komt te zitten en je deze er uit kunt peuteren.

Tip 3: Maak gebruik van een schroef

Dacht je dat je die gehele corona-kluslijst inmiddels achter de rug hebt en je gereedschapskist dus weer kan worden opgeborgen? Niets is minder waar. Draai met een schroevendraaier een schroef in de kurk. Pak er dan een hamer bij. Met de achterkant van de kamer kun je de kurk er uit wrikken.

Tip 4: Sleutel in de fles

Deze tip is wel op eigen risico (je weet nooit of je met een gebogen sleutel achterblijft), maar is erg makkelijk. Steek je sleutel schuin onder de kurk. Door rondjes te draaien, komt die zo losser te zitten en kun je de kurk makkelijk verwijderen. Aangezien je je sleutel minder snel vergeet dan je keukentrekker, is dit een handige tool om achter de hand te hebben.