Netflix komt steeds zwaarder onder vuur te staan. Er komen steeds meer sterke concurrenten de markt van online streamingdiensten betreden. Zo zien we de eerste YouTube Originals verschijnen, maar ook Disney, Apple en Amazon Prime Video komen met hun eigen nieuwe streamingdiensten, films of series. En nu zal een sterke concurrent van Netflix zijn intrede in Nederland gaan maken.

Geduchte concurrent van Netflix

De concurrent over wie we het vandaag hebben is niemand minder dan Disney. Zij zullen dit jaar een streamingdienst uitbrengen en naar verluidt krijgt Nederland de primeur. Dit blijkt volgens berichten van The Information, aangezien er in Nederland vrijwel geen concurrenten voor Disney aanwezig zijn. Wij hebben natuurlijk wel Videoland en Netflix, maar partijen zoals Hulu, Amazon Prime Video en Netflix zijn te zware concurrenten in Amerika. Er zal een technische test worden gehouden om ervoor te zorgen dat het daarna vlekkeloos in Amerika kan worden gebruikt.

Geduchte concurrent van netflix Disney Plus Gewoonvoorhem 2

Disney Plus

Wellicht denk je nu niet zo gauw dat Disney Plus een geduchte concurrent van Netflix wordt, maar er zijn veel ontwikkelingen binnen deze branche bezig. Zo heeft Disney ontzettend veel productiehuizen overgenomen waar ze flink gebruik van gaan maken. Marvel zal alleen nog maar groter worden door bijvoorbeeld exclusieve series uit te brengen over Loki. Wat helemaal ijzersterk van Disney is, is dat ze de rechten van LucasFilm hebben, dit maakt het mogelijk om ook alles van Star Wars op Disney Plus te kijken. Maar ook series als The Mandalorian en alle eerdere uitgebrachte films. Wat deze dienst zal gaan kosten en wanneer het beschikbaar is, is helaas voor nu nog onbekend.

Geduchte concurrent van netflix Disney Plus Gewoonvoorhem